Naslovna Društvo Konkurs za mobilnost u oblasti stručnog obrazovanja i obuke za Zapadni Balkan

Konkurs za mobilnost u oblasti stručnog obrazovanja i obuke za Zapadni Balkan

2 minuta za čitanje
0
142
Konkurs Evropska komisija

Beograd, 20. april 2020. – Evropska komisija objavila je poziv za dostavljanje predloga projekata kroz koji je omogućeno pružaocima stručnog obrazovanja i obuke u zemljama Evropske unije da organizuju programe razmene sa odgovarajućim partnerima u zemljama Zapadnog Balkana.

Rok za dostavljanje predloga projekata je 17. jun 2020. do 12 časova (podne po briselskom vremenu).

Programi ekonomskih reformi za Zapadni Balkan prepoznaju značaj stručnog obrazovanja i obuke (VET) za razvoj industrije i podsticanje ekonomskog rasta. Svršeni učenici stručnog obrazovanja i obuke takođe kreiraju nova radna mesta.

Sticanje znanja i veština relevantnih za tržište rada treba da budu sastavni deo svih vidova obrazovanja, bilo da se radi o formalnom, neformalnom ili informalnom obrazovanju i obuci, imajući u vidu da se najveći deo sticanja veština odvija u informalnom sektoru.

Podnosioci predloga projekata u okviru ovog poziva mogu biti javne i privatne organizacije i ustanove aktivne u oblasti stručnog obrazovanja i obuke, registrovane u bilo kojoj programskoj zemlji programa Erazmus+, kao i registrovani konzorcijumi javnih i privatnih organizacija koje učestvuju u procesu srednjeg stručnog obrazovanja u bilo kojoj programskoj zemlji Erazmus+ programa, prenosi Delegacija EU u Republici Srbiji

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

YUCOM: Sloboda mišljenja i izražavanja, sloboda medija, pravo na obaveštenost u fokusu treće analize “Ljudska prava i Covid -19”

Beograd, 18. maj 2020. – U Republici Srbiji, u cilju sprečavanja širenja zaraze i po…