Naslovna Civilno društvo Konkurs za nagrade za izvanredne zasluge u istraživačkom novinarstvu 2020.

Konkurs za nagrade za izvanredne zasluge u istraživačkom novinarstvu 2020.

2 minuta za čitanje
0
401
novinari

Sarajevo, 07. avgust 2020. – Centralna evropska inicijativa (CEI) i Medijska organizacija Jugoistočne Evrope (SEEMO) otvorile su poziv za nagrade za izvanredne zasluge u istraživačkom novinarstvu.

Rok za prijavu je 1.9.2020.

Nagrade su će biti dodeljene u znak poštovanja rada istraživačkih novinara, kao i njihovog doprinosa u istraživačkom izveštavanju uprkos teškim uslovima u kojima često moraju raditi.

Prednost za ovogodišnje nagrade imaće istraživačke priče koje se tiču krize prouzrokovane korona virusom, posebno imajući u vidu ulogu istinitog novinarstva i pouzdanog pristupa informacijama u ovom kontekstu, prenosi media.ba.

Prijave na engleskom jeziku mogu poslati novinari koji dolaze iz 17 država članica Centralne evropske inicijative i to iz: Bosne i Hecegovine, Hrvatske, Crne Gore, Srbije, Severne Makedonije, Slovenije, Albanije, Moldavije, Belorusije, Bugarske, Češke Republike, Italije, Moldavije, Poljske, Rumunije, Slovačke i Ukrajine.

Nagrade u iznosu od četiri hiljade evra biće dodeljene profesionalnom novinarima, dok su za mlađe profesionalne novinare planirane nagrade u iznosu od hiljadu evra.

O nagradama će odlučivati međunarodni žiri u čijem sastavu će biti ugledni novinari i medijski stručnjaci iz regiona, među kojima mogu biti i neki od dobitnika ranijih CEO SEEMO nagrada. Nagrade će biti dodeljene u toku Media foruma za Jugoistočnu Evropu  (SEEMF) koji će se održati na jesen ove godine.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

ACT: Poziv za dodelu grantova za javno zagovaranje na lokalnom nivou

Beograd, 15. novembar 2021. – Projekat Vlade Švajcarske “Zajedno za aktivno građansk…