Naslovna Politika Evropska unija Konkurs za najbolje eseje na temu „Zapadni Balkan za 20 godina – izazovi i mogućnosti”

Konkurs za najbolje eseje na temu „Zapadni Balkan za 20 godina – izazovi i mogućnosti”

2 min read
0
188
novinar

Beograd, 10. jul 2018. – U sklopu projekta „REACT!“ koji podržava Regionalna kancelarija za saradnju mladih, Evropski pokret u Srbiji otvara konkurs za najbolje eseje na temu „Zapadni Balkan za 20 godina – izazovi i mogućnosti”.

Lista autora/ki 5 najbolje napisanih eseja biće objavljena 8. avgusta 2018. godine na veb stranici Evropskog pokreta u Srbiji.

Kako navode organizatori konkursa, autori/ke 5 najbolje napisanih eseja biće nagrađeni učešćem na Letnjoj školi REACT! u Gusinju, Crna Gora od 3. do 8. septembra 2018. godine, dok će 2 najbolja plasirana autora/ke eseja, pored učešća na Letnjoj školi, ići na stažiranje u nevladine organizacije Alfa centar u Nikšiću, Crna Gora, u Balkan Forum u Prištini, Kosovo*.

Stažiranje će biti realizovano u periodu od 15. do 22. avgusta 2018. godine (jedan autor/ka po organizaciji). Troškovi putovanja od Beograda do grada stažiranja i nazad, troškovi smeštaja i dnevnice biće pokriveni.

Poziv je otvoren za autore/ke sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije, koji su starosti od 19 do 30 godina i zainteresovani za teme kao što su: vladavina prava, bezbednost, odbrana, demokratija i regionalno pomirenje.

Esej treba da bude pisan Times New Roman fontom sa 1,5 proredom, ne duži od 3 strane.

Esej treba biti poslat na e-mail adresu forumladih@emins.org najkasnije do 31. jula do 23:59 časova.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Evropska unija
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Hrvatska nije glavni kočničar ulaska Srbije u EU

Brisel, 23. septembar 2018. – Ulazak Srbije u EU koče Francuska i Nemačka, koje žele…