Naslovna Civilno društvo Konkurs za novinarsku nagradu “Srđan Aleksić”

Konkurs za novinarsku nagradu “Srđan Aleksić”

3 minuta za čitanje
0
358
Srđan Aleksić

Banjaluka, 18. septembar 2020. – Otvorene su prijave na konkurs za novinarsku nagradu “Srđan Aleksić” koja se dodeljuje za profesionalno izveštavanje o marginalizovanim grupama i razvoj društveno odgovornog novinarstva.

Rok za prijavu je 31.10.2020.

Za prijavu u kategoriji organizacija civilnog društva posebno se pozivaju one organizacije koje predstavljaju marginalizovane grupe ili sa bave zaštitom i promocijom prava marginalizovanih i ranjivih grupa i na taj način podrže novinare i novinarke koji promovišu društveno odgovrno novinarstvo.

Organizacije civilnog društva za ovu kategoriju treba da pošalju predloge emisija, medija ili novinarki/novinara, koji profesionalno i u kontinuitetu izveštavaju o marginalizovanim grupama u društvu i time doprinose rešavanju problema ovih društvenih grupa u praksi i razvoju društveno odgovornog novinarstva.

Prijava za ovu kategoriju treba da sadrži: obrazloženje organizacije koja šalje predlog, najmanje dve snimljene emisije ili najmanje dva objavljena teksta/priloga novinara/novinarke koje organizacija kandiduje za ovu nagradu koji nisu stariji od godinu dana od objavljivanja ovog konkursa (1.5.2019.).

U drugoj kategoriji za nagradu se mogu prijaviti svi zainteresovani novinari i novinarke koji u svojim prijavama treba da pošalju detaljan CV u vezi sa navedenim temama, do tri priloga/teksta ne starije od godinu dana od dana prvobitne objave konkursa (1.5.2019.), kao i potvrdu urednika ili vlasnika medija o objavljenom prilogu/tekstu (ako se ne vidi datum objave).

Novinarska nagrada Srđan Aleksić biće dodeljene 10. 12.2020. povodom Međunarodnog dana ljudskih prava.

Novinarsku nagradu “Srđan Aleksić” ustanovili su 2010. godine nevladine organizacije Helsinški parlament građana Banjaluka, Fondacija Cure iz Sarajeva i Udruženje mladih novinara Republike Srpske, a nagrada je 2013. godine postala deo Mreže za izgradnju mira BiH, prenosi portal media.ba.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Matić: U Srbiji donirano više od 90 miliona evra za opšte dobro

Beograd, 30. 09. 2021. – Direktor Srpskog filantropskog foruma Veran Matić ukazao je…