Naslovna Civilno društvo Konkurs za osnaživanje medijskih sloboda i borbu protiv rodnog i porodičnog nasilja na Zapadnom Balkanu

Konkurs za osnaživanje medijskih sloboda i borbu protiv rodnog i porodičnog nasilja na Zapadnom Balkanu

1 minuta za čitanje
0
163
Konkurs GMF

Vašington, 05. avgust 2020. – Otvoren je poziv za predloge projekata koji doprinose osnaživanju medijskih sloboda i borbi protiv rodnog i porodičnog nasilja na zapadnom Balkanu.

Poziv je otvoren do 15. oktobra 2020.godine.

Svrha ovog Poziva za podnošenje predloga projekata je da doprinese reformskim procesima na kojima počiva integracija u EU podržavajući aktere civilnog društva u državama „zapadnog Balkana 6“ – Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Srbiji.

Demokratizacija, jačanje vladavine prava, sloboda izražavanja, zaštita ljudskih prava i borba protiv rodnog i porodičnog nasilja i dalje su od ključnog značaja za društvenu transformaciju, dok je perspektiva integracije u Evropsku uniju i dalje glavni podsticaj za promene u državama zapadnog Balkana.

Ova šema subgrantova Balkanskog fonda za demokratiju (BTD) realizuje se uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Norveške i ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu.

Detaljnije informacije o pozivu možete pročitati na sajtu gmfus.org.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Seminar o društvenim pokretima i aktivizmu

Beograd, 20. oktobar 2020. – Fondacija Max van der Stoel, Fondacija za evropske progresivn…