Naslovna Civilno društvo Konkurs za predstavnike javnosti u Komisiji za žalbe Saveta za štampu

Konkurs za predstavnike javnosti u Komisiji za žalbe Saveta za štampu

2 minuta za čitanje
0
183
Savet za štampu

Beograd, 17. jun 2019. – Upravni odbor Saveta za štampu raspisao je konkurs za predstavnike javnosti u Komisiji za žalbe Saveta za štampu.

Konkurs je otvoren do 12. jula 2017.

Kako je navedeno u odluci, biraju se tri (3) predstavnika civilnog društva – javnosti u Komisiju za žalbe Saveta za štampu.

 Kandidate za predstavnike javnosti mogu predlagati udruženja građana, nevladine, strukovne i obrazovne organizacije čiji se ciljevi, propisani statutom, ostvaruju u oblasti medija, slobode govora i izražavanja mišljenja, zaštite ljudskih, manjinskih, dečjih prava i rodne ravnopravnosti; zaštite zakonitosti i vladavine prava, promovisanja transparentnosti rada nosilaca javne vlasti i vršilaca javnih funkcija, borbe protiv korupcije i monopola, kao i organizacije članice Saveta za štampu.

Predloženi kandidati moraju da ispunjavaju sledeće uslove:

Predstavnike civilnog društva – javnosti u Komisiji za žalbe Saveta za štampu biraju konsenzusom članovi Upravnog odbora Saveta za štampu, koji su dužni da razmotre sve pristigle predloge.

Obrazložene predloge, sa biografijama kandidata, slati na e-mail: office@savetzastampu.rs ili na adresu: Savet za štampu, Francuska 5/7, 11.000 Beograd

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Raspisani medijski konkursi za 2020. godinu

Beograd, 10. decembar 2019. – Ministarstvo kulture i informisanja objavilo je devet …