Naslovna Kultura Konkurs za projekte iz oblasti javnog informisanja

Konkurs za projekte iz oblasti javnog informisanja

2 minuta za čitanje
0
530

Miinistarstvo kulture i informisanja, Sektor za informisanje raspisuje Konkurse za  sufinansiranje projekata/programa  iz oblasti javnog informisanja u Republici Srbiji u 2014. godini.

Predmet konkursa: sufinansiranje proizvodnje i/ili distribucije programskih sadržaja javnih glasila u Republici Srbiji i zemljama u regionu, značajnih za ostvarivanje javnog interesa.
Ciljevi konkursa: podrška ostvarivanju prava građana na javno informisanje; razvoj medijskog pluralizma; podsticaj medijskog stvaralaštva u oblasti kulture, nauke i obrazovanja; podrška ostvarivanju prava nacionalnih manjina na informisanje na sopstvenom jeziku, podsticaj medijskog stvaralaštva u svim oblastina javnog života nacionalnih manjina; podrška ostvarivanju prava na informisanje osoba sa invaliditetom i podsticaj medijskog stvaralaštva ove kategorije lica; očuvanje srpskog nacionalnog i kulturnog identiteta i jezika na teritoriji Kosova i Metohije, kao i pripadnika srpskog naroda u zemljama regiona (Mađarskoj, Hrvatskoj, Rumuniji, Makedoniji, Albaniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Sloveniji).

Konkurs je otvoren od  21.decembra 2013.   do  21.januara  2014.godine.

Detaljnije informacije o konkursu sufinansiranje projekata/programa  iz oblasti javnog informisanja u Republici Srbiji u 2014. godini možete pročitati na sajtu Ministarstva kulture i informisanja.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Kultura
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Reakcija policije sadrži elemente teškog kršenja slobode okupljanja i torture

Beograd, 08. jul 2020. – Mreža nevladinih organizacija Kuća ljudskih prava osudila je poli…