Naslovna Civilno društvo Konkurs za projekte unapređivanja politika zapošljavanja mladih i preduzetništva na lokalnom nivou

Konkurs za projekte unapređivanja politika zapošljavanja mladih i preduzetništva na lokalnom nivou

2 minuta za čitanje
0
180
Konkurs Beogradske otvorene škole

Beograd, 15. maj 2019. – Otvoren je poziv za dodelu finansijske podrške organizacijama civilnog društva sa Zapadnog Balkana u okviru regionalnog WEB4YES projekta.

Konkurs je otvoren do 5. jun 2019. godine.

Projekat WeB4YES (Inicijativa organizacija civilnog društva Zapadnog Balkana za podršku zapošljavanja mladih) za cilj ima unapređivanje politika zapošljavanja mladih i preduzetništva na lokalnom nivou.

Stope nezaposlenosti mladih na Zapadnom Balkanu su zabrinjavajuće visoke i među najvišima na svetu.

One variraju od 31,7% u Crnoj Gori, 31,9% u Albaniji i Srbiji do 45,8% u Bosni i Hercegovini, 46,7% u Severnoj Makedoniji i 52,7% na Kosovu (2017).

Kroz Poziv se nastoji da se ojačaju kapaciteti organizacija civilnog društva, sa Zapadnog Balkana, kako bi efikasnije sprovodile kampanje javnog zagovaranja koje za cilj imaju veće zapošljavanje mladih, zapošljivost i preduzetništvo.

Pored toga, putem Poziva se podstiču organizacije civilnog društva iz regiona Zapadnog Balkana da sarađuju u osmišljavanju i implementaciji inovativnih pristupa usmerenih na zapošljivost i zapošljavanje mladih.

Maksimalan iznos budžeta za pojedinačni projekat može biti do 10.000 evra a ukupno je izdvojeno za Poziv do 150.000 evra.

Detaljnije informacije o konkursu su dostupne na sajtu Beogradske otvorene škole.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Projekcija plesnog videa “Pogled” i razgovor o socijalnoj funkciji umetnosti na festivalu KONDENZ

Beograd, 21. oktobar 2019. – Na ovogodišnjem izdanju Festivala savremenog plesa i performa…