Naslovna Politika Konkurs za studente ekonomskih fakulteta

Konkurs za studente ekonomskih fakulteta

2 min read
0
504
Evropska komisija

Beograd, 6. april 2018. – Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, u okviru projekta „Posete institucijama i državama-članicama Evropske unije“, poziva studente ekonomskih fakulteta da se prijave na konkurs za petodnevnu posetu institucijama Evropske unije u Briselu tokom leta 2018. godine.

Konkurs je otvoren do 6. maja 2018. godine do ponoći.

Kako navode iz Delegacije, mogu se prijaviti studenti završne godine osnovnih akademskih studija (studenti četvrte godine i apsolventi), kao i studenti master akademskih studija akreditovanih državnih i privatnih Ekonomskih fakulteta univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Novom Pazaru.

 Cilj posete namenjene studentima završnih godina Ekonomskih fakulteta jeste da se učesnici bliže upoznaju sa procesom pristupanja EU (sa naglaskom na ekonomske aspekte procesa pristupanja), politikama EU, pomoći koju pruža EU, te rezultatima i prilikama koje omogućava proces evropskih integracija, kao i sa procesom ekonomskih integracija u Evropskoj uniji.

Tokom studijske posete odabrani studenti će imati priliku da sa predstavnicima Evropskog parlamenta, Evropske komisije i brojnim udruženjima razgovaraju o različitim ekonomskim temama koje se odnose na proces evropskih integracija Srbije i na ekonomske integracije u Evropskoj uniji, ali i da se bliže upoznaju sa procesom pristupanja Srbije EU.

Ukupno će biti odabrano 30 studenata, koji će uzeti učešće u studijskoj poseti institucijama EU u Briselu.

Rezultati konkursa će biti objavljeni do 15. maja 2018. godine, a svi prijavljeni kandidati koji su učestvovali na konkursu će biti obavešteni putem i-mejla o ishodu konkursa.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Kisić: Nema političke volje za suđenje ratnim zločincima

Beograd, 23.oktobar 2018. – Izabela Kisić iz Helsinškog odbora ocenila je u D…