Naslovna Politika Evropska unija Konvent: Došlo je do usporavanja sprovođenja reformi u oblasti informatike i medija

Konvent: Došlo je do usporavanja sprovođenja reformi u oblasti informatike i medija

2 min read
0
233
Nacionalni konvent o EU

Beograd, 10. jul 2018. – Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije za 2018. godinu konstatuje  da u prethodnoj godini nije postignut nikakav napredak u sprovođenju preporuka Evropske komisije za Poglavlje 10 – Informaciono društvo i mediji.

Članovi Radne grupe Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji (NKEU) na sednici održanoj 9. jula takođe su zaključili da je došlo do usporavanja sprovođenja reformi u oblasti informatike i medija.

Tom prilikom, prof. dr Irina Reljin, pomoćnica ministra za telekomunikacije i zamenica predsednika Pregovaračke grupe za Poglavlje 10, najavila je da će u narednom periodu Nacionalnom konventu o Evropskoj uniji biti dostavljen sažetak pregovaračke pozicije.

Koordinator Radne grupe NKEU Nikola Marković rekao je da se uskoro može očekivati donošenje Akcionog plana Radne grupe NKEU u cilju aktivnijeg učešća u reformskim procesima iz oblasti informatike i medija.

Nataša Dragojlović koordinatorka Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji najavila je Izveštaj iz senke NKEU i ukazala na digitalizaciju i elektronsku upravu kao posebno važne teme u okviru Poglavlja 10.

Pored članova Radne grupe, sednici su prisustvovali i predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva kulture i informisanja, Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i Republičke agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL).

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Evropska unija
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Hrvatska nije glavni kočničar ulaska Srbije u EU

Brisel, 23. septembar 2018. – Ulazak Srbije u EU koče Francuska i Nemačka, koje žele…