Naslovna Društvo Korupcionaški i nakaradan konkurs Ministarstva za zaštitu životne sredine

Korupcionaški i nakaradan konkurs Ministarstva za zaštitu životne sredine

1 minuta za čitanje
0
51
Slobodan Knežević

Beograd, 04. avgust 2021. – Predstavnik Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Slobodan Knežević smatra da je konkurs Ministarstva za zaštitu životne sredine namenjen projektima civilnog društva “nakaradan” i da je pokazao da su “fantomska” udurženja dobila podršku Ministarstva.

Milionske iznose na ovogodišnjem konkursu Ministarstva za zaštitu životne sredine dobilo je više  studentskih udruženja, zbog čega ekološki aktivisti smatraju da je on ispolitizovan i netransparentan i najavljuju žalbe ili zahtevaju istragu.

Ovaj proces je pokazao da su nekakava fantomska udruženja iz cele Srbije dobila podršku Ministarstva, dok su udruženja, kao što je Društvo, bila pozivana na razgovor i dobijala  poruke da imaju dobar projekat i da će biti bodovana, ako “stimulišu članove komisije”, rekao je Knežević.

On je u serijalu razgovora Vidokrug ukazao da je tako nešto u demokratskom društvu neprihvatljivo i precizirao da je neprihvatljivo da, kao organizacija od nacionalnog značaja, bivaju pozivani da učestvuju u takvim “mešetarskim, korupcionaškim dilovima”.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Besplatna vakcinacija protiv humanog papiloma virusa (HPV) u Srbiji

Beograd, 03. decembar 2021. – Država uvodi besplatnu vakcinaciju protiv humanog papi…