Naslovna Društvo Inkluzija Kragujevac, Pirot i Niš najviše doprineli razvoju svih oblika pristupačnosti u 2016. godini

Kragujevac, Pirot i Niš najviše doprineli razvoju svih oblika pristupačnosti u 2016. godini

2 minuta za čitanje
0
920

Beograd, 15. april 2017. (Zaštitnik građana) – Kragujevac, Pirot i Niš najviše doprineli razvoju svih oblika pristupačnosti u 2016. godini

Navedene jedinice lokalnih samouprava su dobitnici nagrade Javnog poziva gradovima, opštinama i gradskim opštinama u Republici Srbiji za dodelu nagrada za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti na svojoj teritoriji u 2016. godini, saopšteno je iz kancelarije Zaštitnika građana.

Komisiju, koja je donela odluku, činili su predstavnici Zaštitnika građana, Stalne konferencije gradova i opština, Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije i udruženja građana koji su članovi Saveta Zaštitnika građana za osobe sa invaliditetom i starije.

Na osnovu pregleda pristiglih prijava i prateće dokumentacije, kao i neposrednim uvidom na terenu, Konkursna komisija je ocenila da je pristupačnost u Republici Srbiji u razvoju, te da stepen pristupačnosti ne zavisi od stepena razvoja grada ili opštine.

Na osnovu svega prikazanog od strane gradova i opština tokom ovog Javnog poziva, Zaštitnik građana izražava uverenje da će se razvoj svih oblika pristupačnosti još intenzivnije nastaviti i ubuduće, dok će Zaštitnik građana i dalje promovisati i ukazivati na primere dobre prakse, kako bi na taj način podstakao organe, ustanove i institucije da se uključe u unapređenje svih oblika pristupačnosti na svojoj teritoriji.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Inkluzija
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Podrška Švajcarske unapređenju položaja ranjivih grupa u Srbiji

Beograd, 17. jul 2019. – Vlada Švajcarske će kroz program Swiss PRO podržati sedam g…