Naslovna Borba protiv korupcije Do kraja godine i Vranje usvaja Plan borbe protiv korupcije

Do kraja godine i Vranje usvaja Plan borbe protiv korupcije

2 min read
0
657

Vranje, 23.septembar 2016. – Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković i predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković sa saradnicima, razgovarao je sa predstavnicima Biroa za društvena istraživanja (BIRODI) iz Beograda i OEBS-a o modalitetima borbe protiv korupcije na lokalnom nivou. 

Kako saznajemo, na sastanku je bilo reči i o sprovođenju Lokalnog plana za borbu protiv korupcije i izboru članova LAF-a,  lokalnog antikorupcijskog tela sastavljenog od priznatih i uglednih građana i profesionalaca. 

Lokalni antikorupcijski forumi  su nastali u okviru programa ''Društvo protiv korupcije'' koji Biro za društvena istraživanja sprovodi od 2009. godine. 

Na novom sastanku početkom oktobra, u Vranju će boraviti i članovi LAF-a iz Niša, koji je primer dobre prakse rada i delovanja posebnog antikorupcijskog tela. Očekuje se da vranjski Plan za borbu protiv korupcije usvoji Skupština grada do kraja godine, a potom će biti raspisan i konkurs za izbor članova prvog Lokalnog antikorupcijskog foruma (LAF), saopšteno je iz gradske uprave u Vranju.

 

 

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Borba protiv korupcije
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Poziv za učešće na programu obuke u oblasti javnih finansija i borbe protiv korupcije

Prokuplje, 20. oktobar 2018. – Toplički centar za demokratiju i ljudska prava organi…