Naslovna Borba protiv korupcije KRIK: Agencija ponovo proverava da li je Radojičić na vreme prijavio vikendicu

KRIK: Agencija ponovo proverava da li je Radojičić na vreme prijavio vikendicu

3 minuta za čitanje
0
361
Zoran Radojičić

Beograd, 10. april 2019. – Agencija za borbu protiv korupcije ponovo proverava da li je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić prekršio zakon tako što je naknadno prijavio da poseduje vikendicu na Zlatiboru, javlja Mreža za istraživanje kriminala i korupcije KRIK.

U tekstu KRIK navodi da je Agencija sredinom septembra 2018. "počela da proverava da li je Radojičić na vreme podneo izveštaj o imovini i prihodima, odnosno da li je prijavio da poseduje vikendicu na Zlatiboru".

Kako se podseća, "postupak je pokrenut šest meseci nakon što su novinari KRIK otkrili da je sadašnji gradonačelnik Beograda vlasnik vikendice koju je sagradio bez dozvole i nije je prijavio Agenciji".

Na pitanje novinara KRIK kako je ovaj postupak okončan, od Agencije je stigao odgovor da je u toku ponovljeni postupak i da je, u skladu sa zakonom, iz njega isključena javnost.

Prema podacima koje je KRIK sakupio tokom istraživanja, "Radojičić je prekršio zakon, jer nelegalnu vikendicu nije na vreme prijavio Agenciji".

Dokumentacija do koje su došli novinari KRIK pokazuje da je Radojičić vikendicu na Zlatiboru sazidao tokom 2017. godine dok je bio direktor dečje klinike Tiršova.

U tekstu KRIK napominje da je bio dužan da je prijavi Agenciji do kraja januara 2018. godine, ali da on to nije učinio, već je prijavio tek pošto je postao gradonačelnik sredinom prošle godine.

Iz dokumentacije koju poseduju novinari KRIK, piše u tekstu, "može se videti da je Radojičiću devet dana pošto je KRIK objavio priču o njegovoj nelegalnoj vikendici opština izdala građevinsku dozvolu".

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Borba protiv korupcije
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Vasilić: Postoji očigledna namera izvršne vlasti da ugasi Savet za borbu protiv korupcije

Beograd, 16. jun 2020. – U najkorumpiranojoj državi u Evropi, kao što je Srbija, postoji s…