Naslovna Društvo KRIK: Branko Lazarević oslobođen za odavanje službene tajne kriminalcima

KRIK: Branko Lazarević oslobođen za odavanje službene tajne kriminalcima

2 minuta za čitanje
0
145
Branko Lazarević

Beograd, 09. oktobar 2019. – Branko Lazarević, bivši šef kabineta ministra policije Ivice Dačića, oslobođen je optužbi da je saradnicima narko-bosa Darka Šarića odavao službene tajne, odlučio je Apelacioni sud.

Kako piše u obrazloženju odluke, tužilaštvo nije dokazalo da je Lazarević bio član Šarićeve kriminalne grupe niti da je kriminalcima dostavljao podatke iz istrage.

Apelacioni sud potvrdio je oslobađajuću presudu Lazareviću i ova odluka je konačna. Osim Lazarevića, oslobođeni su i policajac Boris Gara koji je bio optužen da je Lazareviću dostavljao podatke, kao i Šarićevi saradnici Radovan Štrbac i Rodoljub Radulović.

Sud je u obrazloženju naveo da iz dokaza koji su predstavljeni nije bilo moguće utvrditi da li je, kada i kako Lazarević postao pripadnik organizovane kriminalne grupe, „niti da je imao svest o postojanju takve grupe, a posebno volju i htenje da istoj pripada“.

Prema stavu suda nije bilo dokaza ni da je Lazarević odao službenu tajnu, jer iako podaci jesu bili tajni, tužilaštvo nije dokazalo da je njihovo odavanje dovelo do štetnih posledica po službu.

Tekst Bojane Pavlović, u celosti, možete pročitati na sajtu KRIK-a.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

YUCOM: Sloboda mišljenja i izražavanja, sloboda medija, pravo na obaveštenost u fokusu treće analize “Ljudska prava i Covid -19”

Beograd, 18. maj 2020. – U Republici Srbiji, u cilju sprečavanja širenja zaraze i po…