Naslovna Politika KRIK o imovini lokalnih političara

KRIK o imovini lokalnih političara

2 min read
0
249
imovina političara

Beograd, 12. jun 2018. – Novinari portala KRIK sa kolegama iz lokalnih medija razotkrivaju imovinu i poslove političara na vlasti širom Srbije.

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije KRIK pokrenula je bazu podataka o imovini političara iz Srbije.

U prvom krugu KRIK objavljuje profile petorice moćnika sa juga Srbije – gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca, gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, kao i imovinske kartone narodnog poslanika Muamera Zukorlića i Sulejmana Ugljanina, koji su politički uticajni u Novom Pazaru. 

Imovinu i poslovne veze lokalnih političara KRIK je istraživao u saradnji sa novinarima iz niških „Južnih Vesti“ i novopazarskih redakcija „Radio Sto plus“„RTV Novi Pazar“ i  portala „A1“.

KRIK će nastaviti da sarađuje sa kolegama iz lokalnih medija kako bi zajedno učinili transparentnim poslove ljudi koji upravljaju gradovima Srbije.

Od političara koje su istraživali jedino su Nihat Biševac i Muamer Zukorlić pristali da govore o svojoj i imovini i poslovima svoje uže porodice. Obojica su rekli da je veoma važno da se mediji bave ovom temom.

Njihovi i ostali profili nalaze se u bazi imovine političara  iz koje možete saznati šta od nekretnina poseduju, s kim su poslovali i da li su prekršajno ili krivično kažnjavani ovi lokalni moćnici.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Presburger: Nesumnjiv politički uticaji i politički pritisci na uređivačku politiku manjinskih medija

Subotica, 22. oktobar 2018. – Mediji u Srbiji nisu potpuno slobodni, a taj zaključak…