Naslovna Politika KRIK o ratu klanova u balkanskom podzemlju

KRIK o ratu klanova u balkanskom podzemlju

2 minuta za čitanje
0
143
istraživačko novinarstvo

Beograd, 05. maj 2020.  – Novinari KRIK, sa kolegama iz OCCRP i MANS, tvrde da su došli do dosad neobjavljenih dokumenata o ratu u balkanskom podzemlju, iskaza zaštićenih svedoka, policijskih podatka, poverljivih izveštaja BIA.

Tim istraživačkih novinara došao je i do video-zapisa ubistava kriminalaca i fotografija njihovih kontakata sa ljudima iz policije i porodicom predsednika Srbije.

Otkrivamo kako je pad narko-bosa Darka Šarića uticao na uzdizanje škaljarskog klana, koji se ubrzo podelio i započeo krvavi rat sa svojim nekadašnjim saradnicima – “kavčanima”, objavljeno je na sajtu KRIK.

U tekstu se objašnjava i “kako su se srpski kriminalci i huligani priključili ovom sukobu“.

Prema navodima KRIK, “kriminalci su francusku Legiju stranaca koristili da regrutuju ubice, uključujući i američkog plaćenika“.

Planirali su čak i ubistvo crnogorskog tužioca i njegovog sina, dok su im policajci dojavljivali o akcijama koje se vode protiv njih“, piše KRIK.

Tekst Stevana Dojčinovića, Bojane Jovanović (KRIK), Dejana Milovca (MANS) i Svetlane Đokić (Vijesti), u celosti, možete pročitati na sajtu KRIK-a.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Nedeljkov: Izmene izbornih zakona minorne, nije umanjena pojava funkcionerske kampanje, a kamoli iskorenjena

Beograd, 27. maj 2020. – „Činjenica je da smo za dve nedelje nastavka kampanje izbrojali 2…