Naslovna Društvo KRIK: Sva suđenja po tužbama Popovića završena u korist KRIK-a

KRIK: Sva suđenja po tužbama Popovića završena u korist KRIK-a

2 minuta za čitanje
0
388
Nenad Popović

Beograd, 6. septembar 2019. – Sva četiri postupka koja su se vodila protiv KRIK-a po tužbama ministra zaduženog za inovacije Nenada Popovića okončana su u korist KRIK-a.

Popović se u tri slučaja odrekao tužbi, a u jednom je njegova tužba odbijena, prenosi KRIK.

Nakon što se više od godinu dana nije pojavljivao na suđenjima koje je vodio protiv KRIK-a, najčešće uz opravdanje da je u Rusiji, svi postupci su završeni u KRIK-ovu korist, prenosi KRIK.

Popović je, prenosi KRIK, tako izgubio pravo da u budućnosti ponovo tuži  KRIK zbog otkrića da poseduje mrežu ofšor kompanija na Kipru i Bristanskim Devičanskim Ostrvima, da se njegovo bogatstvo procenjuje na više od 100 miliona dolara, kao i da ima prebivalište u Švajcarskoj gde plaća i porez.

Popović je, podseća KRIK, četiri puta tužio KRIK zbog priče i vesti objavljenih u okviru međunarodnog istraživanja “Rajski papiri”. Tada je otkriveno da ima ofšor firme, da mu je bogatstvo procenjeno na 100 miliona dolara, kao i da u Švajcarskoj ima prijavljeno boravište i plaća porez.

Svakom tužbom Popović je tražio naknadu od milion dinara za povredu ugleda i duševni bol, ali se nijednom nije pojavio na sudu kako bi bio saslušan.

Tekst Jelene Radivojević, u celosti, možete pročitati na sajtu KRIK-a.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Ilić: Ugrožena odbrana i vodosnabdevanje Beograda

Beograd, 02. jun 2021. – Predstavnik grupe Savski nasip Oliver Ilić  izjavio je FoNe…