Naslovna Vesti Srbija KRIK: U popločavanju beogradskih ulica učestvuje firma u kojoj su vlasnici Veselinović i Radoičić

KRIK: U popločavanju beogradskih ulica učestvuje firma u kojoj su vlasnici Veselinović i Radoičić

3 minuta za čitanje
0
274
Zvonko Veselinović i Milan Radoičić

Beograd, 19. avgust 2020. –  Građevinski materijal za popločavanje nekoliko ulica u centru Beograda nabavljen je od firme “Granit-peščar” u kojoj četvrtinu vlasništva imaju kontroverzni biznismeni sa severa Kosova Zvonko Veselinović i Milan Radoičić.

To su utvrdili novinari KRIK-a obilaskom terena.

KRIK navodi da je “Granit peščar” jedan od najvećih poreskih dužnika u zemlji, dok su njegovi vlasnici Veselinović i Radoičić na Kosovu osumnjičeni za ubistvo političara Olivera Ivanovića.

Duž nekoliko centralnih beogradskih ulica novinari KRIK-a zatekli su palete ploča, ivičnjaka i kocki za popločavanje trotoara na kojima piše da ih je proizvela firma ‘Granit-peščar’ iz Ljiga. Ovaj materijal biće postavljen u Ulici cara Dušana na Dorćolu, na platou kod Palmotićeve i Džordža Vašingtona, a deluje da je isti već ugrađen u Kraljice Marije i 27. marta“, navodi KRIK.

KRIK navodi da “četvrtinu udela u ovoj firmi imaju kontroverzni biznismeni sa severa Kosova Zvonko Veselinović i Milan Radoičić i to posredstvom firme ‘Inkop’ iz Ćuprije, kojima se u Srbiji sudilo za nelegalno iskopavanje šljunka, krađu kamiona uzetih na lizing, a Radoičiću i za učešće u kidnapovanju, ali su u svim ovim postupcima proglašeni nevinim“.

Osim njih, još četvrtinu vlasništva u ‘Granit-peščar’ ima ‘Nukleus’ iz Lazarevca, kompanija nekadašnjeg funkcionera u toj beogradskoj opštini Vladimira Jevtića. Ova firma je i ranije sarađivala sa Zvonkom Veselinovićem“, navodi KRIK.

Kako se navodi u tekstu KRIK-a, firma “Granit-peščar” je na kraju 2019. godine dugovala više od pet miliona evra za porez, zbog čega je na samom vrhu liste poreskih dužnika gde je zauzela šesto mesto.

Posao rekonstrukcije pomenutih beogradskih ulica na tenderu su dobila preduzeća ‘Energoprojekt niskogradnja’ i ‘Colas rail’, ali nije poznato koja od ove dve firme je uvela ‘Granit-peščar’ u posao“, navodi Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK).

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Srbija
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Novi oblici različite integracije Zapadnog Balkana sa EU mogu biti bolji put ka većem ekonomskom razvoju regiona

Beograd, 16. septembar 2020. – Nastojanje Evropske unije tokom protekle dve decenije…