Naslovna Društvo KRIK: Veselinović i Radoičić oslobođeni za nelegalno iskopavanje šljunka

KRIK: Veselinović i Radoičić oslobođeni za nelegalno iskopavanje šljunka

2 minuta za čitanje
0
519
Zvonko Veselinović i Milan Radoičić

Beograd, 6. jul 2019. – Kontroverzni biznismen sa severa Kosova Zvonko Veselinović oslobođen je optužbi za nelegalno iskopavanje šljunka nakon što je Apelacioni sud u Nišu preinačio presudu kojom je bio osuđen na dve godine zatvora, rečeno je KRIK-u iz ovog suda.

Sud je potvrdio oslobađajuću presudu Veselinovićevom kumu Milanu Radoičiću.

Oslobođeni su i Goran Makragić i Ivan Stamenović koji su takođe bili osuđeni na po dve godine zatvora, kažu u sudu. Ovo je konačna presuda i na nju nije moguće uložiti žalbu.

Četvorici se sudilo zbog malverzacija tokom poslova na izgradnji deonice puta od Pirota do Dimitrovgrada koja pripada Koridoru 10. Bili su optuženi da su od maja 2011. do juna 2012. nelegalno kopali šljunak, a zatim ga koristili za gradnju puta.

Makragić je kao vlasnik firme „Mak 037 trade“ zaključio ugovor sa beogradskim ogrankom preduzeća „Alpina Bau“ o isporuci građevinskog materijala za izgradnju novog puta. Veselinović i Radoičić su finansirali početak radova, obezbedili kamione i mehanizaciju, piše u optužnici koja je podignuta u februaru 2013, a izmenjena u oktobru prošle godine.

Tekst Bojane Pavlović, u celosti, možete pročitati na sajtu KRIK-a.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Mijatović: Presuda za ubistvo Ćuruvije jedna od najvažnijih za bezbednost novinara poslednjih decenija

Beograd, 06. jul 2020. – Komesarka Saveta Evrope za ljudska prava Dunja Mijatović za Cenzo…