Naslovna Politika KRIK: Vučić legalizovao porodičnu kuću u Jajincima

KRIK: Vučić legalizovao porodičnu kuću u Jajincima

2 min read
0
263
Aleksandar Vučić

Beograd, 10. januar 2019. – Porodična kuća predsednika Srbije Aleksandra Vučića, sagrađena bez dozvole u beogradskom prigradskom naselju Jajinci, nedavno je legalizovana, objavio je KRIK.

KRIK navodi da je, prema podacima katastra, površina kuće u međuvremenu sa 174 kvadratna metra povećana na 236.

 Prema tekstu KRIK, ova porodična kuća i najveća nepokretnost porodice Vučić u katastar je upisana 2009. godine kao objekat izgrađen bez dozvole.

Kako je novinarima KRIK pre oko dve godine rečeno u Odseku Uprave Grada Beograda za legalizaciju, Vučićeva porodica slala je zahteve da se objekat legalizuje. To je novinarima rekao i Vučić u intervjuu 2016. godine.

"To je najmanja kuća u okruženju. Otac je '92 uzeo plac, a '93 počeo da gradi. Nije legalizovana zato što nije bilo moguće da se legalizuje ikome na tom mestu". Već peti put podnosi zahtev za legalizaciju, valjda će sad da legalizuje", rekao je Vućić u intervjuu za KRIK.

Kako se vidi na sajtu Geodetskog zavoda, kuća je legalizovana, a došlo je i do promene kvadrature ovog objekta, precizira KRIK i podseća da je ranije pisalo da je površina kuće 174 kvadratna metra, dok je, po najnovijim informacijama, kvadratura povećana na 236.

Nije, međutim, poznato da li je porodica Vučić dogradila ovaj objekat ili je pri legalizaciji izračunata i u katastar upisana veća kvadratura. Pored kuće nalazi se i manji, pomoćni objekat površine 55 kvadratnih metara, piše KRIK.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Građanski front osuđuje saslušavanje i medijsku hajku protiv Jove Bakića

Beograd, 15. jun 2019. – Građanski front osudio je policijsko saslušavanje sociologa…