Naslovna Društvo Pravosuđe Krivične prijave zbog pretnji smrću Jankoviću

Krivične prijave zbog pretnji smrću Jankoviću

2 minuta za čitanje
0
634
sudijski čekić

Beograd, 17. mart 2017. – Advokatski tim Saše Jankovića pokrenuo je pred nadležnim organima odgovarajuće postupke u cilju zaštite ličnog integriteta i lične bezbednosti tog predsedničkog kandidata, izjavio je advokat Miloš Marković, objavljeno je na Jankovićevom sajtu.

"Očekujemo hitnu reakciju Ministarstva unutrašnjih poslova, tužilaštva i sudova kao organa Ustavom predviđenih da štite građane Srbije i njihova prava  –  povodom neprimerenih napada, uključujući i direktne pretnje smrću Jankoviću", naveo je Marković.

Pored "otvorenih pretnji smrću putem društvenih mreža", svedoci smo i iznošenja najgnusnijih kleveta i optužbi u tabloidnim medijima protiv Jankovića, dodao je on u saopštenju sa naslovom "Podnete krivične prijave zbog pretnji Saši Jankoviću".

"Baš zbog toga, već smo tužili tabloide i druga lica koja iznošenjem neistina pokušavaju da sakupe jeftine poene u izbornoj kampanji. Zahvaljujući građanima, došli smo i do podataka o počinjenim krivičnim delima, za koja takođe imamo pripremljene tužbe", rekao je Marković.

Dodao je da se sve više građana obraća Jankivićevom izbornom štabu "prijavljujući različita kršenja zakona tokom predizborne kampanje, pre svega kroz zloupotrebu državnih organa, javnih preduzeća i državnih službenika koji su stavljeni u službu kampanje jednog čoveka".

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Pravosuđe
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

AKS: Rešavanje ubistva advokata Ognjenovića je svojevrsni test za nadležne organe i državu

Beograd, 28. jul 2020. – Od ubistva advokata Dragoslava Miše Ognjanovića danas se na…