Naslovna Politika Kućni pritvor i zabrana korišćenja interneta osumnjičenom za pretnje novinarki TV N1 Zani Cimili

Kućni pritvor i zabrana korišćenja interneta osumnjičenom za pretnje novinarki TV N1 Zani Cimili

3 minuta za čitanje
0
88
TV N1

Beograd, 9. jul 2019. – Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je odredio V.N, osumnjičenom da je pretio novinarki Televizije N1 Zani Cimili, meru zabrane napuštanja stana uz zabranu da, tokom trajanja mere, koristi internet.

Policija je u subotu uveče uhapsila N. V. (33) iz Bečeja osumnjičenog da je pretio Zani Cimili, posredstvom društvenih mreža, čime je izvršio krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje, razdora i netrpeljivosti.

Viši sud je saopštio da mera zabrane napuštanja stana može trajati dok za to postoji potreba, a najduže do pravnosnažnosti presude, odnosno do upućivanja okrivljenog u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija ali najduže dok ne istekne vreme izdržavanja kazne izrečene u prvostepenoj presudi.

Istovremeno, osumnjičeni V.N. je upozoren da ukoliko prekrši ovu zabranu protiv njega može biti određen pritvor.

Sud je odbio predlog zamenika javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za određivanje pritvora osumnjičenom V.N. jer se ovom blažom merom može obezbediti nesmetano vođenje ovog krivičnog postupka, a u smislu člana 189 Zakonika o krivičnom postupku, navedeno je u saopštenju u kojem se dodaje da osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo žalbe u roku od tri dana od prijema rešenja krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu.

Osumnjičenom V.N. se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti iz člana 138 stav 3 u vezi stava 1 Кrivičnog zakonika i krivičnog dela izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti iz člana 317 stav 1 Кrivičnog zakonika, naveo je Viši sud.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Cvijić: Cilj hapšenja Obradovića je bio da se ostali radnici u Krušiku zastraše i da ubuduće ćute

Beograd, 21. oktobar 2019. – Glavni urednik portala Pištaljka Vladimir Radomirović očekuje…