Naslovna Borba protiv korupcije LAF Niš poziva na dijalog o projektnom finansiranju medija

LAF Niš poziva na dijalog o projektnom finansiranju medija

3 minuta za čitanje
0
386
Lokalni Antikorupcijski Forum Grada Niša / LAF NIŠ

Dijalog o tome kako se raspisuju medijski konkursi i kako se ocenjuju projekti biće od strane Lokalnog antikorupcijskog foruma organizovan u sali niške Skupštine, u petak 20. maja, u 10 sati. Pored urednika, predstavnika LAF-a i NUNS-a pozvan i gradonačelnik Niša. Sala otvorena za građane.

Povod za održavanje dijaloga „Projektno finansiranje medija: korist za javni interes ili vlast“ su problemi koji prate konkurse za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Niša.

Naime, Komisija za ocenu projekata koji bi trebalo da se podrže novcem građana NIša prvo je odbila građanskog posmatrača kojeg je predlagao LAF, a onda je nekoliko članova podnelo ostavke.

“Južne vesti” i “City radio” su organizovali protest “Znam za jadac”, a nakon toga je u istom danu konkurs poništen i raspisan novi.

U LAF-u podsećaju da je posmatrača odbila i prošlogodišnja komisija u Nišu, a da je monitoring BIRODI-ja pokazao da mediji koji su prošle godine dobili najveći novac građana Niša nisu ostvarili javni interes u oblasti javnog informisanja, već su uglavnom promovisali vlast.

Na ovu javnu debatu pozvani su: Zoran Perišić, gradonačelnik  Niša, Nebojša Stevanović, načelnik Uprave za kulturu, Dragoljub Gajević, bivši predsednik Stručne komisije za ocenu projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritorji Grada Niša u 2016. godini, Predrag Blagojević, glavni i odgovorni urednik internet portala “Južne vesti”, Vidosav Radomirović, glavni i odgovorni urednik Televizije “Belle amie”, Niške televizije i Narodnih novina, Svetozar Raković, generalni sekretar Nezavisnog udruženja novinara Srbije, Zoran Gavrilović, programski direktor BIRODI-ja i Valentina Krstić, članica LAF-a.

Moderatorka dijaloga je Vesna Crnogorac, zamenica koordinatora LAF-a, a ulaz je slobodan.

Izvor: Južne vesti

 

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Borba protiv korupcije
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

NIN: Dok država sprema pomoć, GIM nastavlja da čerupa Krušik

Beograd, 19. mart 2020. – Ni provere Tužilaštva za organizovani kriminal Srbije nisu…