Naslovna Društvo Lekić: Neprimeren pritisak, šta će biti kada Stefanoviću otvore doktorat

Lekić: Neprimeren pritisak, šta će biti kada Stefanoviću otvore doktorat

2 minuta za čitanje
0
499

Beograd, 29. april 2017. – Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Slaviša Lekić, na molbu agencije Beta da prokomentariše odluku suda da NIN nije kriv za tekst u vezi Nebojše Stefanovića i Savamale, je kratko rekao da misli da je to neprimeren pritisak na ministra policije.

"Mislim da je to neprimereni pritisak na ministra unutrašnjih poslova, šta li će se tek desiti kada mu sutra otvore doktorat", rekao je Lekić.

Apelacioni sud u Beogradu ranije je objavio da je preinačio prvostepenu presudu Višeg suda kojom je NIN bio obavezan da isplati Stefanoviću 300.000 dinara zbog povrede ugleda i časti u tekstu "Nebojša Stefanović: Glavni fantom iz Savamale".

Ministar je na suđenju rekao da su mu povređeni profesionalni i lični ugled i čast, dok su Sandra Petrušić i Milan Ćulibrk iz NIN-a rekli da nijednom rečju u tekstu nisu tvrdili da je Stefanović rušio objekte u Hercegovačkoj ulici u Beogradu, već su govorili o njegovoj političkoj odgovornosti kao personifikaciji prvog čoveka policije.

Objekti u Savamali su srušeni bagerima u noći između 24. i 25. aprila, a ljudi pod maskama su zaustavljali i maltretirali građane, koji su to zlostavljanje prijavljivali policiji, ali ona nije reagovala.

Iz izveštaja zaštitnika građana o postupanju policije u toj noći, vidi se da je policiji "iz vrha" naređeno da ne reaguje.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Poverenik podneo zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Crvenog krsta Medveđa

Beograd, 14. oktobar 2019. – Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka…