Naslovna Kultura Lekić: Nije mi prvi put da me Vučić targetira, ali biće prvi put da će zbog toga odgovarati pred nadležnim organima

Lekić: Nije mi prvi put da me Vučić targetira, ali biće prvi put da će zbog toga odgovarati pred nadležnim organima

3 minuta za čitanje
0
181
Slaviša Lekić

Beograd, 06. mart 2020. – Autor serijala “Vladalac” Slaviša Lekić saopštio je da će. zbog hajke koja se protiv njega vodi, pred nadležnim organima morati da odgovaraju predsednik Srbije Aleksandar Vučić i još neka lica.

Na televiziji N1 je emitovan dvodelni dokumentarni serijal „Vladalac“.

Lekić je od direktora policije Vladimira Rebića javno zatražio da MUP Srbije uradi bezbednosnu procenu njegove ugroženosti.

Lekić je naveo da nije vlasnik Audio i video produkcije JSP i da to nikada nije ni bio, niti da ima 168.698 evra, “a sve i da ima ne bi ih nosio u džepu“.

Nije mi prvi put da me Vučić targetira, ali će biti prvi put da on zbog toga odgovara pred nadležnim organima, najavio je u Lekić u pisanoj izjavi.

On je poručio da će, osim predsednika Srbije, koga “sa razlogom sumnjiči” da je inicirao razmenu informacija između Bratislava Gašića i Dragana J. Vučićevića, svoje izjave pred sudom morati da argumentuje i Vojislav Šešelj, zbog tvrdnje da je serijal “Vladalac” finansirao sam Vučić.

Pred sudom morati da odgovaraju, kako je dodao Lekić, i “Marijan Rističević, koji je finansijere serijala pronašao u ‘albanskoj mafiji’ i Nebojša Ćoki Čović, Vučićev savetnik za mahinacije u sportu, koji je, kao sponzora emisija emitovanih na TV N1, označio Mila Đukanovića, predsednika Crne Gore“.

Po okončanju sudskih sporova novać ću iskoristiti za dokumentarni film “Vladalac i uveoci“, poručio je Lekić.

On od direktora policije Vladimira Rebića javno je zatražio da MUP Srbije uradi bezbednosnu procenu njegove ugroženosti i eventualno mu obezbedi adekvatnu zaštitu, zbog histerične hajke koja traje bezmalo tri nedelje.

Ta hajka, ocenio je Lekić, počela je gostovanjem Vučića na TV Hepi i nekoliko stotina medijskih, uglavnom negativnih objava.

U njima je označen kao autošovinista, izdajnik i “mrzitelj Aleksandra Vučiča i svega što je srpsko“.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Kultura
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Od Vlade Srbije zatražene mere za pomoć medijima i medijskim radnicima

Beograd, 29. mart 2020. – Medijska i novinarska udruženja, kao i sindikat Nezavisnost, upu…