Naslovna Civilno društvo Liceulice 67 – Da li je onlajn život imitacija života?

Liceulice 67 – Da li je onlajn život imitacija života?

2 minuta za čitanje
0
130
Liceulice

Beograd, 12. novembar 2020. – U temi novog broja, redakcija Liceulice otkriva kako su internet i društvene mreže promenili naše poslove i naše slobodno vreme, uticali na naše psihičko stanje i način na koji se infomišemo.

Pored niza tekstova koji temu broja osvetljavaju s različitih strana, tu su i stalne rubrike i serijali posvećeni antidiskriminaciji i ljudskim pravima, očuvanju životne sredine i odbrani javnog interesa.

Kada je, pre nekoliko decenija, internet stidljivo postajao deo svakodnevice, malo ko je mogao da zamisli da će prerasti u toliko važan deo života. Ovoj temi, kao i uvek, redakcija magazina Liceulice prilazi iz različitih uglova, nastojeći da uputi čitaoce i na neke opasnosti internet-sfere kojih valja biti svestan, i na neke prednosti koje valja iskoristiti.

Tekstovi u okviru teme broja pisali su stručnjaci za digitalni maketing i nova zanimanja nastala u vreme ekspanzije interneta, psiholozi koji se bave uticajem interneta i društvenih mreža na mentalno zdravlje ljudi, novinari koji ukazuju na neslućene mogućnosti za njihovu (zlo)upotrebu u oblasti političkog života, književni kritičari koji opisuju nove pesničke i kratke forme nastale pod uticajem interneta.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

NVO ASTRA: Pandemija izmenila tokove trgovine ljudima

Beograd, 01. decembar 2020. – Pandemija korona virusa je izmenila tokove trgovine lj…