Naslovna Civilno društvo Liga Roma zahteva smenu načelnika Policijske uprave u Leskovcu

Liga Roma zahteva smenu načelnika Policijske uprave u Leskovcu

2 min read
0
88
romska zastava

Niš, 14. maj 2019. – Liga Roma – Stalna Konferencija romskih udruženja građana najoštrije osuđuje višednevno nasilje grupe ekstremista iz Leskovca i krajnje neprofesionalno postupanje Policijske uprave iz ovog grada.

Trodnevni teror i nasilje nad leskovačkim Romima, izazivanje rasne i verske netrpeljivosti, kao i otvoreno zastrašivanje najvećeg dela romske nacionalne manjine, su sasvim izvesne posledice nerada , javašluka i u najmanju ruku, tolerantnog stava Policijske uprave u Leskovcu prema ovim negativnim pojavama, piše u otvorenom pismu.

Namerno obmanjivanje domaće javnosti i nadređenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije objavljivanjem dva saopštenja u kojima se krije činjenica da su ekstremisti ušli u tri romska naselja, predstavlja izrugivanje i potcenjivanje žrtava terora lokalnih ekstremista.

Zbog činjenice da se Policijska uprava Leskovca finansira novcem svih građana Leskovca i Srbije a da je svojim neblagovremeni i blagonaklonim stavom prema višednevnom nasilju usmerenom ka leskovačkim Romima ,tolerisala ponašanje koje predstavlja društvenu opasnost i narušavanje ugleda Republike Srbije, Liga Roma zahteva od nadležnih državnih organa, smenu načelnika PU u Leskovcu.  

 

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

U Srbiji se obeležava Dan sećanja na žene žrtve nasilja

Pančevo, 17. maj 2019. – Nasilje prema ženama je globalni fenomen koji utiče na živo…