Naslovna Politika Lokalni, pokrajinski i republički izbori u Srbiji biće održani 26. aprila

Lokalni, pokrajinski i republički izbori u Srbiji biće održani 26. aprila

5 minuta za čitanje
0
138
biračko mesto

Beograd, 04. mart 2020. – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao je redovne parlamentarne izbore za 26. april.

Istog dana biće održani i lokalni i pokrajinski izbori.

Nakon raspisivanja, Vučić je ocenio da su izbori važan čin za svaku zemlju, jer se ljudi opredeljuju za to kakav život žele da žive, i pozvao građane da izađu na te izbore.

Izbori nose i veliku odgovornost za stranke i grupe građana koji učestvuju, ali su oni i od presudnog značaja za svakog građanina. Zato oni treba da pokažu ozbiljnost i odgovornost i uveren sam da će oni izabrati pravi put i za sebe i za svoje porodice i za našu lepu Srbiju“, rekao je on.

Vučić je poželeo da izbori budu prava demokratska politička utakmica.

Želim dobru, pravu demokratsku političku utakmicu i da 26. aprila uveče jedni drugima čestitamo. I zajednički i ujedinjeni krenemo u bolju budućnost“, rekao je on.

Vučić je rekao da će to biti jedna od najdužih izbornih kampanja  da će biti dovoljno vremena da svi predstave svoje programe, istakavši da je važno da sve protekne u demokratskoj atmosferi i u miru”.

Prethodno je predsednica parlamenta Maja Gojković raspisala izbore za Skupštine gradova i Skupštine opština, za 26. april.

Posle potpisivanja odluke o raspisivanju izbora, ona je u holu Doma Narodne Skupštine rekla da se ova odluka ne odnosi na Skupštine gradova Zaječara, Bora i Beograda niti na Skupštine opština Kosjerić, Lučani, Aranđelovac, Negotin, Majdanpek, Mionica, Medveđa, Preševo, Kula, Doljevac, Kladovo i Smederevska Palanka, u kojima su održani vanredni lokalni izbori između 2017. i 2019. godine.

Gojković je pozvala građane da iskoriste svoje pravo i izađu na redovne izbore 26. aprila, kada će imati priliku da svojim glasom u demokratskom izbornom procesu odluče o budućnosti svojih lokalnih samouprava i njihovom daljem razvoju.

Pozivam vas da pažljivo pratite programe svih učesnika u ovom izbornom procesu i da izaberete svojim glasom one koji će odgovornom i ozbiljnom politikom moći da uneprede život vas i vaših porodica u gradovima i opštinama u kojima živite“, poručila je predsednica Skupštine.

Kandidate na predstojećim izborima pozvala je da građanima ponude svoje vizije razvoja gradova i da se u kampanji uzdrže od govora mržnje.

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor raspisao je izbore za poslanike u Skupštini AP Vojvodine za nedelju, 26 april.

Pastor je, nakon raspisivanja izbora, pozvao građane da izađu na izbore i ispune svoju građansku obavezu i izaberu ko će ih predstavljati.

Pozivam građane da 26. aprila iskoriste svoje građansko pravo i daju glas po svojoj želji. Vi ste jedini koji imate pravo da odlučite ko će vas u narednom periodu predstavljati u pokrajinskom parlamentu“, rekao je Pastor.

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević raspisao je izbore za odbornike u svih 17 gradskih opština Beograda za 26. april.

Verujem da će izbori proći u najboljem mogućem redu“, rekao je Nikodijević novinarima u Skupštini grada Beograda.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Ministri EU kritikovali Tursku zbog Aja Sofije

Brisel, 13. jul 2020. – Ministri spoljnih poslova Evropske unije kritikovali su Turs…