Naslovna Društvo LUCID: Nema dovoljno kanti za reciklažu

LUCID: Nema dovoljno kanti za reciklažu

1 minuta za čitanje
0
71
recikliranje

Beograd, 14. decembar 2020. – Oko 70 odsto građana Srbije koji su učestvovali u istraživanju koje je sproveo LUCID, u saradnji sa inicijativom “Svaka limenka se računa” reklo je da nema dovoljno kanti za reciklažu, a kao mesta gde su takve kante potrebne naveli su javne prostore.

Kako se navodi u saopštenju inicijative, predstavnik “Svaka limenka se računa” Nemanja Komatović rekao je da nedostatak infrastrukture predstavlja ključni razlog zbog kojeg stopa reciklaže u Srbiji nija na višem nivou.

Istraživanje je sprovedeno u 14 evropskih zemaljNema dovoljno kanti za reciklažua i pokazalo je da 83 odsto ispitanika često u svom domu sortira ambalažu za piće, a da 86 odsto smatra da je reciklaža važnija nego ikada pre.

Podaci iz istraživanja pokazuju da 94 odsto ispitanika smatra da bi kompanije trebalo da koriste ambalažu koja se može “beskonačno reciklirati”.

Istraživanje je sprovedeno u Austriji, Belegiji, Velikoj Britaniji, Grčkoj, Italiji, Irskoj, Mađarskoj, Poljskoj, Rumuniji, Srbiji, Francuskoj, Holandiji, Češkoj i Španiji.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Ilić: Ugrožena odbrana i vodosnabdevanje Beograda

Beograd, 02. jun 2021. – Predstavnik grupe Savski nasip Oliver Ilić  izjavio je FoNe…