Naslovna Politika Lukić: U Srbiji nema pravde, institucije se prave mrtve, sve odluke se donose pod pritiskom izvršne vlasti

Lukić: U Srbiji nema pravde, institucije se prave mrtve, sve odluke se donose pod pritiskom izvršne vlasti

2 minuta za čitanje
0
317
Marija Lukić

Beograd, 27. jun 2019. – Marija Lukić, žena koja je Milutina Jeličića prijavila za seksualno uznemiravanje, smatra da njegov povratak u Skupštinu opštine Brusa šalje poruku da u Srbiji nema pravde, da se institucije prave mrtve, a da se sve odluke donose pod pritiskom izvršne vlasti.

Šta da kažem, sem da je on simbol, paradigma ovog sistema u kome jesmo i apsolutno jedan dokaz kako sve funkcioniše kod nas, kako su institucije politizovane i apsolutno pod uticajem izvršne vlasti. Jeličić je još poverenik SNS-a i još aktivni član SNS-a tako da ništa od onog što je izjavio da je zamrznuo svoje članstvo, da će zamrznuti funkciju u stranci nije bilo tačno“, rekla je Marija Lukić za TV N1.

Bivšem predsedniku opštine Brus, osumnjičenom za seksualno uznemiravanje, Milutinu Jeličiću Jutki, na današnjoj sednici Skupštine opštine vraćen je odbornički mandat.

Nakon što je izabran za predsednika opštine, Jeličić je mandat vratio, a sada ga je tražio nazad. To praktično znači da će Jeličić moći ponovo da se kandiduje za predsednika opštine.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

GREVIO: Srbija da obezbedi besplatnu pravnu pomoć za žrtve svih oblika nasilja

Beograd, 22. januar 2020. – Ekspertska grupa Saveta Evrope za borbu protiv nasilja nad žen…