Naslovna Politika Lutovac: Građani će ponovo braniti slobodu ako bude potrebno

Lutovac: Građani će ponovo braniti slobodu ako bude potrebno

3 min read
0
409
Zoran Lutovac

Beograd, 5. oktobar 2018. – Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izrazio je nadu da neće ponovo biti petooktobarskih demonstracija, već da će biti dovoljno da se opozicija okupi, izađe zajedno na izbore i dobije ih snagom izborne volje građana.

Lutovac je na izložbi u prostorijama DS na Vračaru, priređenoj povodom 18. godišnjice protesta i okončanja vlasti predsednika SRJ Slobodana Miloševića, istakao i da će građani ako bude potrebno ponovo braniti svoju slobodu i svoje pravo.

On je kazao da je 5. oktobra 2000. godine odbranjena izborna volja građana i iskazano nezadovoljstvo onim što se dešavalo tih godina i da je pokazano da postoje građani spremni da zarad slobode, izađu na ulice i suočavaju se silom.

"Ja 5. oktobar vidim kao istorijski događa u kom su građani bili spremni da brane svoje pravo da budu građani, da onog koga su izabrali bude i stvarni predsednik", rekao je Lutovac.

On je na izložbi kazao da je posle 5. oktobra 2000. iz jedne "pustinje počela da se gradi normalna država".

"Naravno da je moglo mnogo bolje, ali pitanje je gde bi bili danas da se to nije desilo", istakao je Lutovac i dodao da su očekivanja bila velika, ali "kada imate takva očekivanja šta god da uradite nije dovoljno".

Na izložbi je odata pošta ubijenom premijeru Zoranu Đinđiću bez koga, kako je istaknuto ne bi ni bilo 5. oktobra.

Na izložbi su bili prisutni funkcioneri Demokratske stranke, Nove stranke, poslanik Socijaldemokratske stranke Marko Đurišić, košarkaški trener Duško Vujošević i drugi.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Građanski front osuđuje saslušavanje i medijsku hajku protiv Jove Bakića

Beograd, 15. jun 2019. – Građanski front osudio je policijsko saslušavanje sociologa…