Naslovna Politika Lutovac: Objektivnost i istinitost Kanala 9 postali smetnja diktatu jednoumlja

Lutovac: Objektivnost i istinitost Kanala 9 postali smetnja diktatu jednoumlja

2 min read
0
108
Zoran Lutovac

Beograd, 3. maj 2019. – Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je, povodom Međunarodnog dana slobode medija, da su u Srbiji sloboda, profesionalnost i istinitost kao princip nedostižni ciljevi zbog sistematskog nastojanja vlasti da medije kontrolišu, a mišljenje i slobodu ospore.

"U demokratski organizovanim državama informisanje je četvrti stub vlasti. Ono omogućava i kontrolu vršenja politike i štiti interes građana, pružajući sliku objektivnog stanja", naveo je Lutovac, a preneto je u saopštenju DS.

Dodaje se i da situacija koja karakteriše medijsku sferu upravo čini legitimnim i preko potrebnim ostvarenje zahteva koje su učesnici protesta "1 od 5 miliona" uputili vlastima.

Lutovac je pružio punu podršku i iskazao razumevanje za zahteve koje je vlasnica televizije K9 Maja Pavlović uputila nadležnim organima i zbog kojih štrajkuje glađu.

Predsednik DS je konstatovao da je vlasnica televizije K9, nailazila na birokratske prepreke i neutemeljene zahteve zbog doslednosti sa kojom je u programima branila dostojanstvo profesije.

"Objektivnost, blagovremenost i istinitost koja se čula sa tog kanala postala je smetnja diktatu jednoumlja, zato su joj kontinuirano otežavali stvaralačko bavljenje poslom. Ugrozili su i njenu egzistenciju i interes građana", zaključio je Lutovac, navodi se u saopštenju.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Kampanja ekstremnih desničarskih partija nastoji da, za izbore za Evropski parlament, privuče mlade

Brisel, 16. maj 2019. –  Krajnje desničarske evropske partije udvaraju se mladi…