Naslovna Politika Lutovac: Saglasnost sa Đilasom o potrebi šireg akcionog saveza unutar opozicije

Lutovac: Saglasnost sa Đilasom o potrebi šireg akcionog saveza unutar opozicije

5 min read
0
1,147
Zoran Lutovac

Beograd, 5. jun 2018. – Novi lider Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac potvrdio je da se slikao sa inicijatorom formiranja Saveza za Srbiju Draganom Đilasom, rekavši da je reč o privatnoj fotografiji koja je nastala tokom pića sa njegovim saradnicima posle Izborne skupštine.

Lutovac je za televiziju N1 kazao da je Đilasa pozvao da svrati na piće nakon što je od njega dobio poruku sa čestitkom, a da su tabloidi istakli tu fotografiju kako bi poslali "određenu poruku".

"Dragan i ja se znamo pre nego što sam bio kandidat za predsednika… Ne bih to nazvao proslavom. Više sam zabrinut, nego veseo… Stavili su tu fotografiju jer žele da pošalju neku poruku, to je uređivačka politika tabloida. Slikaću se sutra sa Jankovićem i Jeremićem, i videćemo koja priča će da se napravi oko toga", rekao je lider demokrata.

Pojedini mediji objavili su fotografiju iz jednog ugostiteljskog objekta na kojoj su Lutovac, Đilas, članica DS Jovana Majstorović i predsednik opštinskog odbora DS sa Vračara Bogdan Tatić uz tvrdnju da je nastala nakon unutarstranačkih izbora na kojima je Lutovac izabran za lidera DS.

Navodeći da nema ničeg spornog u tome što razgovara sa čovekom koji je inicirao priču o opozicionom savezu, Lutovac je rekao da bi tu ideju pokrenuo i da Đilas to nije učinio.

Lutovac je naveo i da se sa Đilasom jedino saglasio o tome da opoziciji nije potreban programski, već širi akcioni savez, koji bi doneo veći manevarski prostor da se dobija podrška građana.

Naveo je da pravi razgovori sa svim opozicionim liderima o tome ko bi sve mogao biti deo saveza tek slede kako bi se uspostavila saradnja.

On je kazao da će razgovarati i sa predsednikom Pokreta slobodnih građana Sašom Jankovićem.

"Pokušaćemo da ovo o čemu govorim budu naše zajedničke teme razgovora", rekao je Lutovac.

Upitan o eventualnoj saradnji sa Dverima u opozicionom savezu, Lutovac je rekao da su Dveri na potpuno suprotnom političkom spektru u odnosu na DS, ali da je saradnja moguća ukoliko se saglase po pitanjima slobode medija, nezavisnosti pravosuđa i izmena izbornog zakona.

Podsetio je i da je DOS 2000. godine bio široka koalicija akcionog tipa kada su definisane određene teme oko kojih se okupilo čak 19 stranaka.

"Dveri nisu na dnevnom redu. Pitanje je da li ćemo doći do Dveri, da li ćemo biti spremni da razlike stavimo po strani, a pokušamo da nađemo najmanji zajednički sadržalac", istakao je Lutovac.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Presburger: Nesumnjiv politički uticaji i politički pritisci na uređivačku politiku manjinskih medija

Subotica, 22. oktobar 2018. – Mediji u Srbiji nisu potpuno slobodni, a taj zaključak…