Naslovna Vesti Srbija Lutovac: Strankom upravljaju i odluke u stranci donose isključivo njeni članovi

Lutovac: Strankom upravljaju i odluke u stranci donose isključivo njeni članovi

2 minuta za čitanje
0
173
Zoran Lutovac

Beograd, 10. februar 2020. – Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac ocenio je da lider SNS i predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokušava da uništi DS ili preuzme kontrolu nad tom strankom.

Lutovac navodi da Vučiću  u tome pomažu i “režimski mediji koji nameću teme” posvećujući DS veliku pažnju.

Lutovac je u intervjuu za list “Danas” rekao kako Vučićpokušava da preko svojih podanika i najamnika potpuno uništi Demokratsku stranku ili da preuzeme kontrolni paket uticaja u njoj“.

Međutim, dok je god pravih, autentičnih demokrata, to se neće desiti“, poručio je Lutovac.

On je, komentaršući ocene pojedinih analitičara da će DS nakon predstojećih izbora i bojkota nestati sa političke scene, ukazao na medijsku atmosferu koja prati nesuglasice u DS.

Pogledajte samo broj naslova i gostovanja u Vučićevim medijima kada se pojavi neki nezadovoljni član DS. Jasno je da bez podrške režimskih medija koji nameću teme, neslaganje nekoliko bivših i sadašnjih funkcionera ne bi bilo predstavljeno i tretirano kao razbijanje DS niti bi imalo toliku pažnju medija i javnosti“, naglasio je Lutovac.

On je ocenio i da su mediji “malo senzacionalistički” preneli vest Etičkog odbora koji je preporučio da se pokrene disciplinski postupak protiv poslanice DS Gordanae Čomić, a ne da ona bude isključena iz stranke.

Da li će biti izrečena neka disciplinska sankcija i koja – o tome će odlučivati nadležni organi stranke“, rekao je Lutovac.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Srbija
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Novi oblici različite integracije Zapadnog Balkana sa EU mogu biti bolji put ka većem ekonomskom razvoju regiona

Beograd, 16. septembar 2020. – Nastojanje Evropske unije tokom protekle dve decenije…