Naslovna Vesti Srbija Maja Pavlović štrajk glađu nastavlja u Beogradu

Maja Pavlović štrajk glađu nastavlja u Beogradu

5 minuta za čitanje
0
241
Maja Pavlović_ Aleksandra Janković

Beograd, 3. maj 2019. – Direktorka televizije Kanal 9 Maja Pavlović, koja štrajkuje glađu zbog problema koje ima ta medijska kuća, štrajk je nastavila u Beogradu ispred Regulatornog tela za elektronske medije.

Upitana da li misli da će je premijerka Srbije Ana Brnabić danas primiti na sastanak, Pavlović je rekla da se nada i da su je juče kontaktirali iz premijerkinog kabineta i da su oni njene zahteve primili, kao i da će joj se danas javiti.

Pavlović je razgovarala i sa članicom Saveta REM Aleksandrom Janković, koja je kazala da se nijedan njen zahtev ne odnosi na REM i da će ta institucija moći samo da posreduje, tako što će obavestiti nadležne.

Ona je rekla da neće obustaviti štrajk glađu dok se ne ispune prva četiri zahteva, jer je njihovo ispunjenje pitanje "dobre volje", a da je rok za zahteve, od petog do devetog, koji se odnose na sudske postupke, mesec dana.

Pavlović je rekla da od REM očekuje da kao regulator treba da pomogne da se ostvare određena prava za koja televizija smatra da su joj ugrožena i da su ih zamolili da bude posrednik između televizije i državnih institucija, kako bi počelo rešavanje postojećih problema.

Ona je izjavila da se čini da su se razumeli sa REM.

Janković je rekla da nisu najbolje shvatili u početku zbog čega se štrajk odvija ispred REM i da im je Pavlović objasnila da ih doživljava kao svog regulatora i nekoga ko bi mogao da pomogne da se reši problem.

Ona je kazala da je REM ranije odložio postupak oduzimanja dozvole do donošenja sudske odluke.

Janković je rekla da je zabrinuta za zdravlje Pavlović koja 19 dana štrajkuje glađu, tako da korake treba preduzeti odmah.

Ona je dodala da ne veruje da premijerka ne želi da komunicira, ali da misli da je važno da REM informiše Brnabić o onome šta se dogodilo.

Ispred REM sa Majom Pavlović su bili predstavnici Saveza za Srbiju i novinarskih udruženja.

Maja Pavlović traži sastanak sa premijerkom jer se njeni zahtevi odnose na nekoliko ministarstava.

Pavlović od Organizacije proizvođača fonograma Srbije (OPFS) traži da povuče izvršenja, jer ono što je predmet izvršenja spore pred Ustavnom sudu i da u svim postupcima traže zastoj u postupku do okončanja sudskih procesa.

Od Ministarstva telekomunikacija traže da se produži aneks sa emisionom tehnikom i vezama (ETV) koji je zaključen prošle godine i da on traje do okončanja upravnog spora.

Od Telekoma Srbije očekuju da ih vrate u kablovsku mrežu IPTV, jer distributer ne sme da odbije distribuciju javnog glasila.

Od lokalne samouprave očekuju da ne budu "šikanirani" na konkursima za sufinansiranje medija.

 

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Srbija
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Porez na CO2 na granicama EU kao instrument zaštite klime i konkurencije

Brisel, 16. septembar 2020. – Francuska se već godinama zalaže za uvođenje poreza na emisi…