Naslovna Društvo Mame su ljute i organizuju protest ispred Vlade Srbije

Mame su ljute i organizuju protest ispred Vlade Srbije

2 minuta za čitanje
0
499
Mame su ljute

Beograd, 6. decembar 2018. – Inicijativa „Mame su zakon“ u subotu, 15. decembra održaće ispred Vlade Srbije u protest jer država i dalje ne rešava problem mama i trudnica oštećenih donošenjem Zakona o finansijskoj porodici sa decom, najavila je poslanica Pokreta centra Tatjana Macura.

Podsećamo da je narodna poslanica Pokreta centra Tatjana Macura, u razgovoru za Dijalog Net, ukazala da Inicijativa „Mame su zakon“ neće odustati od borbe jer žele da trudnice i porodilje žive dostojanstveno.

Ona je kazala da će protest biti održan pod nazivom „Mame su ljute“ jer državnim budžetom za narednu godinu nisu izdvojena sredstva potrebna za izmenu Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom.

Ignorisanjem naših zahteva ostaju i dalje pogođene mame koje su radile manje od 18 meseci (na neodređeno pre trudnoće), žene preduzetnice, žene koje imaju svoje firme, kao i majke koje imaju decu sa invaliditetom„, rekla je Macura na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Ona je navela da je iz Vlade obećavano da će problem biti rešen do kraja godine, ali da se to nije dogodilo, a da izgleda, što pokazuje i budžet za narednu godinu, nije planirano ni 2019. godine.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

NUNS: Tužilaštvo odbijanjem prijave Verice Marinčić poslalo poruku nekažnjivosti

Beograd, 17. septembar 2020. – Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo …