Naslovna Društvo Mame su ljute i organizuju protest ispred Vlade Srbije

Mame su ljute i organizuju protest ispred Vlade Srbije

2 min read
0
145
Mame su ljute

Beograd, 6. decembar 2018. – Inicijativa „Mame su zakon“ u subotu, 15. decembra održaće ispred Vlade Srbije u protest jer država i dalje ne rešava problem mama i trudnica oštećenih donošenjem Zakona o finansijskoj porodici sa decom, najavila je poslanica Pokreta centra Tatjana Macura.

Podsećamo da je narodna poslanica Pokreta centra Tatjana Macura, u razgovoru za Dijalog Net, ukazala da Inicijativa „Mame su zakon“ neće odustati od borbe jer žele da trudnice i porodilje žive dostojanstveno.

Ona je kazala da će protest biti održan pod nazivom „Mame su ljute“ jer državnim budžetom za narednu godinu nisu izdvojena sredstva potrebna za izmenu Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom.

Ignorisanjem naših zahteva ostaju i dalje pogođene mame koje su radile manje od 18 meseci (na neodređeno pre trudnoće), žene preduzetnice, žene koje imaju svoje firme, kao i majke koje imaju decu sa invaliditetom„, rekla je Macura na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Ona je navela da je iz Vlade obećavano da će problem biti rešen do kraja godine, ali da se to nije dogodilo, a da izgleda, što pokazuje i budžet za narednu godinu, nije planirano ni 2019. godine.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Društvo
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Plan upotrebe šuma protiv štetnih gasova krije kvaku 22

Brisel, 13. decembar 2018. – Evropske zemlje ne bi trebalo previše da se pouz…