Naslovna Politika MANS: Đukanovićeva izjava o fašizmu je samo providni pokušaj zataškavanja korupcije

MANS: Đukanovićeva izjava o fašizmu je samo providni pokušaj zataškavanja korupcije

5 min read
0
314
Milo Đukanović

 Podgorica, 12. april 2018. – Povodom izjave Mila Đukanovića (predsednik DPS) kojom je ’’ nazvao fašistima medije i NVO koji su se bavili biznisom njegovog sina i usudili se da ukažu na enormno nezakonito bogaćenje njegove porodice i sa njima povezanih kriminalnih grupa’’, saopštenjem za javnost oglasila se NVO MANS iz Podgorice.

U saopštenju se navodi da je ’’Đukanović i ranije javno pozivao na “istrebljenje” svojih neistomišljenika i kritičara iz nezavisnih medija i civilnog sektora, ali najnovije optužbe za fašizam pokazuju da Crna Gora klizi u otvorenu diktaturu’’.

’’Takve poruke predstavljaju jasan poziv na linč’’ piše u saopštenju i dodaje da su i ’’naročito opasne jer dolaze od čoveka koji iz senke kontroliše ključne institucije sistema, ali i decenijama održava veze sa kriminalnim miljeom’’.

MANS nije slučajno meta Đukanovićeve opasne retorike, jer su upravo oni otkrili mehanizam kojim je ’’omogućeno njegovom sinu da reketira građane koji su prinuđeni da cenu njegovog bogaćenja plaćaju preko svojih računa za struju’’.

’’Zbog toga u slučaju Blaža Đukanovića sina nije reč o preduzetništvu, već o otvorenom parazitiranju na račun građana Crne Gore’’ kažu iz MANS-a.

Naime, kako ukazuje ova crnogorska organizacija ’’posao izgradnje malih hidroelektrana mlađem Đukanoviću garantuje profit samo i isključivo zbog toga, što je vlada njegovog oca predložila, a skupštinska većina usvojila zakon kojim mu je garantovano da će prodati sve što proizvede i to po cenama većim od tržišnih’’ i dodaju da se ’’sve to preliva na račun građana koji će razliku koja ide u Blažov džep plaćati iz svojih kućnih budžeta kroz naduvane račune za električnu energiju’’.

’’Reč je o školskom primeru zarobljavanja države’’, piše u saopštenju, i upozorava da je ’’korist Blaža Đukanovića važnija od interesa svih građana, pa su optužbe za fašizam samo providni pokušaj zataškavanja korupcije i konflikta interesa na najvišem nivou’’.

’’Uprkos svim pritiscima, brutalnim podmetanjima i pretnjama kojima smo izloženi, MANS će nastaviti da istražuje i otkriva koruptivne poslove i Đukanovića i njegove porodice, i svakoga drugoga ko stiče ekstra profite na račun građana’’, ukazuje Vanja Ćalović Marković, izvršna direktorka NVO MANS.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Medijska koalcija: Vučić nastavlja da ugrožava bezbednost novinara i medijske slobode

Beograd, 19. oktobar 2018. – Koalicija novinarskih i medijskih udruženja smatra da j…