Naslovna Vesti Srbija Marinović: Slobodni novinari su uslov za informisanje građana o svim događajima

Marinović: Slobodni novinari su uslov za informisanje građana o svim događajima

2 minuta za čitanje
0
122
Milan Marinović

Beograd, 03. maj 2022. – Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović istakao je da su slobodni mediji preduslov slobodnog društva.

Dodaje i da su slobodni novinari, koji bezbedno i dostojanstveno obavljaju svoju profesiju, uslov za informisanje građana o svim događajima i pojavama od javnog značaja.

U vremenima kao što je današnje, koja su protkana raznim sukobljenim interesima, istinita, tačna i blagovremena informacija jedna je od najvećih vrednosti. Upravo stoga uloga novinara i medija je svakim danom sve značajnija“, rekao je Marinović u pisanoj izjavi povodom Svetskog dana slobode medija.

On je upozorio da je “nažalost, prisutna pojava da se sloboda medija ne poštuje u neophodnoj meri, što se negativno odražava na pravilno informisanje građana” i da je zato “potrebno svakodnevno raditi na jačanju slobode medija kako bi novinari mogli svoju tako značajnu dužnost da obavljaju u skladu sa visokim standardima svoje profesije“.

S druge strane, mora se naglasiti da se, nažalost, ni mediji ne ponašaju u svim situacijama dovoljno profesionalno i sasvim nepristrasno, što negativno utiče kako na objektivno informisanje javnosti tako i na percepciju građana o kvalitetnom ostvarivanju uloge medija u društvu“, ukazao je Marinović, koji je podsetio i na neophodnost zaštite privatnosti i podataka o ličnosti prilikom informisanja javnosti.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Srbija
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Majstorović: Evropskoj uniji i kandidatima za članstvo potreban je “Zajednički plan integracije Evrope 2030”

Beograd, 21. septembar 2022. – Politika proširenja EU izgubila je svoju transformaci…