Naslovna Vesti Srbija Marković: Bili intelektualci ili ne, svi koji dignu glavu iznad površine su Vučićeva meta

Marković: Bili intelektualci ili ne, svi koji dignu glavu iznad površine su Vučićeva meta

4 minuta za čitanje
0
1,017
Goran Marković

Beograd, 4. jul 2019. – Reditelj Goran Marković izjavio je da su svi oni koje predsednik države Aleksandar Vučić napadne dostojni poštovanja kao i da su svi koji ga „u horu hvale, kunu se u njega, a čine to, svakako, isključivo radi lične koristi, dostojni prezira“.

Voleo bih da sam i ja deo Vučićeve ‘lažne elite’, bio bih ponosan ukoliko bih tu bio svrstan“, rekao je Marković u intervjuu za novi broj nedeljnika Vreme, na podsećanje ovog nedeljnika da je Vučić nazvao lažnom elitom one koji ga kritikuju.

Marković je rekao da prihvata podelu društva koju je Vučić uspostavio, „na njegove i one druge“, navodeći da je to jedino u čemu se slažu.

Ja sam ‘oni drugi’. Stoga, prekidam svaki odnos sa njegovom falangom, u šta uključujem i kontakte sa bivšim prijateljima, kolegama i boravak sa njima u ustom prostoru. Želim da fizički budem na drugoj strani, najviše iz higijenskih razloga“, rekao je Marković.

Znate, sve sam mogao da pretpostavim, video sam uostalom mnogo toga u životu, ali da ću živeti u zemlji koju apsolutno kontroliše banda kriminalaca, iz koje beži svako ko želi da živi normalno, a u njoj preživljavaju jedino moralne nakaze, da ću biti okružen pornografskom svakodnevicom i potpupnim odsustvom potrebe da se živi civilizovano – to stvarno nisam“, rekao je Marković.

On je rekao da „Vučićev prezir prema obrazovanim, mislećim ljudima potiče od njegove primitivne ličnosti koju nije uspeo da kamuflira raznim glumatanjima i prenemaganjima kojima svakodnevno pribegava“.

On je bio i ostao prostak, vođa navijača, to je njegov krajnji domet. Rulja je njegovo prirodno okruženje. Otud mržnja, u stvari strah od obrazovanih, pametnih ljudi. To nije njegova bara u kojoj je on glavni krokodil“, rekao je Marković.

Reditelj je ocenio da su svi koji dignu glavu iznad površine Vučićeva meta, bili oni intelektualci ili ne.

Prema intelektualcima je posebno osetljiv, iz razloga koje sam već naveo. Ali, u mentalnom stanju, u kome se očigledno nalazi, taj čovek puca nasumice, ‘na sve što mrda’. Ja sam po zanimanju reditelj i mogu da pročitam kako se iz njegovog govora tela, iz te loše odigrane smirenosti i navodne staloženosti, krije ogromna panika“, rekao je Marković.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Srbija
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

U 2021. uhapšeno najviše novinara u poslednjih dvadesetak godina

Pariz, 16. decembar 2021. – U svetu je tokom ove godine uhapšeno 488 novinara i medi…