Naslovna Civilno društvo Marković da podnese ostavku

Marković da podnese ostavku

2 minuta za čitanje
0
138
Mreža Žene protiv nasilja

Beograd, 20. april 2021. – Mreža Žene protiv nasilja izrazila je duboku zabrinutost povodom navoda koji su se pojavili u više medija o umešanosti predsednika Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme i drugih visokih funkcionera u slučaj podvođenja devojčica i žena na više lokacija u Jagodini i pozvala tužilaštvo da reaguje, a Markovića da podnese ostavku.

Pozivamo nadležno tužilaštvo da bez odlaganja ispita sve detalje vezane za ovaj slučaj, i ohrabrujemo ga da ne ustukne pred činjenicom da se radi o visokim državnim funkcionerima“, navodi se u saopštenju.

Mreža je zahtevala od svih nadležnih institucija, uključujući postupajuće tužilaštvo, Kancelariju za koordinaciju aktivnosti u borbi protiv trgovine ljudima pri Ministarstvu unutrašnjih poslova, Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, Skupštinu i Vladu Srbije, da obaveste javnost o koracima koje su preduzeli povodom tih medijskih navoda i ozbiljnih optužbi protiv Dragana Markovića i drugih visokih funkcionera za podvođenje devojčica i žena.

Najoštrije osuđujemo svaki vid zlostavljanja žena i devojčica i zahtevamo da se ovaj slučaj seksualnog nasilja nad ženama i devojčicama temeljno ispita, ali i svi drugi slučajevi koji su se prethodnih meseci pojavili u srpskoj javnosti i duboko je uznemirili“, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Zelena komuna 22: Otvorene prijave za Građanski savet za čist vazduh u Valjevu

Valjevo, 20, septembar 2021. – Udruženja građana “iRevolucija” „Lokalni odgovor “i „…