Naslovna Civilno društvo Medijska koalicija povlači članove i zahteva novi izbor komisija Ministarstva kulture i informisanja

Medijska koalicija povlači članove i zahteva novi izbor komisija Ministarstva kulture i informisanja

1 minuta za čitanje
0
82
Koalicija novinarskih i medijskih udruženja

Beograd, 18. februar 2020. – Članice Medijske koalicije odlučile su da povuku članove iz komisija za ocenu medijskih projekata na konkursima Ministarstva kulture i informisanja.

U zajedničkom saopštenju članice Medijske koalicije ukazuju da “rešenjem Ministarstva većinu članova komisija čine predstavnici nereprezentativnih udruženja“.

Oni su, kako se podseća, “proteklih godina učestvovali u radu mnogih komisija za ocenu medijskih projekata na konkursima lokalnih samouprava i usmeravali javni novac medijima koji permanentno krše Kodeks novinara Srbije“.

Članice Medijske koalicije zato od ministra Vladana Vukosavljevića zahtevaju da poništi doneta rešenja i da se komisije ponovo formiraju, uz uvažavanje reprezentativnosti predlagača i stručnosti i nepristrasnosti predloženih kandidata.

Zajedničko saopštenje su potpisali Asocijacija medija, Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM), Asocijacija onlajn medija (AOM), Lokal press, Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Srpski PEN centar povodom poništavanja ili zamrzavanja konkursa za kulturu

Beograd, 26. mart 2020. – Srpski PEN centar izražava najdublju zabrinutost povodom o…