Naslovna Civilno društvo Međunarodna nedelja civilnog društva održava se u Beogradu

Međunarodna nedelja civilnog društva održava se u Beogradu

2 min read
0
171
ICSW lokal

Beograd, 8. april 2019. – U Beogradu je počela Međunarodna nedelja civilnog društva koju, pod nazivom „Moć zajedništva“, organizuju Građanske inicijative i međunarodne mreže CIVICUS.

Osnovna tema o kojoj će se do 12. aprila razgovarati su globalne i nacionalne promene koje dovode do sužavanja prostora za učešće građana.

Izvršna direktorka Građanskih inicijativa Maja Stojanović ocenila je ranije da je u mnogim zemljama, kao i u Srbiji, sve više populizma, snaženja desničarskih snaga i ideja, a vlade su sve manje otvorene prema građanima.

Ova konferencija, kao i poziv na zajedničku akciju civilnog društva nakon konferencije, ima za cilj da pronađe zajednička rešenja koja možemo zajednički i sinhronizovano primenjivati kako bismo odgovorili na izazove sa kojima se suočavamo“, objasnila je Maja Stojanović.

Međunarodna nedelja civilnog društva će, po njenom mišljenju, biti jedinstvena prilika da se razgovara i o problemima koji tište Srbiju, da se privuče međunarodna pažnja na situaciju u Srbiji i regionu, ali i da Srbija postane mesto sa koga stižu i rešenja.

Međunarodna nedelja civilnog društva se organizuje svake dve godine, a okuplja 1.000 aktivista iz celog sveta, navele su Građanske inicijative.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Najavljena peta po redu parada “Ponos Srbije” u Beogradu

Beograd, 16. jun 2019. – Gej-lezbejski info centar (GLIC) najavio je da će u subotu, 29. j…