Naslovna Kultura Milan Vlajčić prvi dobitnik nagrade Fondacije Tanja Petrović

Milan Vlajčić prvi dobitnik nagrade Fondacije Tanja Petrović

2 minuta za čitanje
0
611

Prvi dobitnik nagrade Fondacije Tanja Petrović je filmski i kniževni kritičar Milan Vlajčić koji više od pet decenija piše i promoviše kulturne i umetničke sadržaje u medijima. Reč je o stvaraocu čije mišljenje, stavovi i kritike uvek i iznova postavljaju profesionalne standarde. Vlajčićeva reč o kulturi i umetnosti, pre svega filmu i književnosti, je bitna i uvažavana od čitalaca, novinara i umetnika. 

Fondacija Tanja Petrović, osnovana je sa željom da se istaknu i podrže ličnosti koje su izuzetnim zalaganjem doprinele afirmisanju kulture i umetnosti u medijima. Fondaciju su inicirali i osnovali prijatelji Tatjane Tanje Petrović, novinarke i umetnici i oni čine Upravni odbor: Antonela Riha, Borut Vild, Vojka Pajkić, Katarina Španić Ostojić, Olivera Milošević, Srdan Golubović i Tamara Pupovac.

Tanja Petrović je kao dugogodišnji novinar, urednik i autor u redakcijama kulture, izdavačkim kućama i kao gradski sekretar za kulturu, svoj profesionalni život posvetila ovoj oblasti i njenom medijskom promovisanju. Nagrada koja nosi njeno ime treba da afirmiše sadržaje kulture i umetnosti i novinarsko stvaralaštvo u ovoj oblasti koja je na margini u odnosu na druge teme koje diktira društveno okruženje i medijsko tržište. 

 


 


Izvor: Facebook stranica Fondacije Tanja Petrović
 

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Kultura
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Polić: U Srbiji, pored epidemije korona virusa, postoji i epidemija dezinformisanja

Beograd, 01. decembar 2020. – Za sve učestalije napade na novinare odgovorni su najp…