Naslovna Društvo Miletić: Očekujem reakciju Saveta Evrope povodom izmena Krivičnog zakonika

Miletić: Očekujem reakciju Saveta Evrope povodom izmena Krivičnog zakonika

2 minuta za čitanje
0
184
Goran Miletić

Beograd, 27. maj 2019. – Direktor za Evropu Civil rights defenders Goran Miletić kazao je da očekuje reakcije Saveta Evrope povodom usvojenih izmena i dopuna Krivičnog zakona kojom se uvodi doživotna robija za najteža krivična dela.

Miletić je novinarima na Danima prava jugoistočne Evrope u Beogradu kazao da mu se čini da „ukoliko sve završi pred Ustavnim sudom i on ne reaguje, da očekuje da će onda reagovati Evropski sud za ljudska prava“.

Onaj deo oko nade za osuđenike, šta god mislili individualno, emotivno i tako dalje, kada nekom uskratite nadu to predstavlja kršenje člana 3. Evorpske konvencije o ljudskim pravima„, rekao je Miletić i dodao da je taj sud već protumačio situacije slične navedenoj.

On je kazao da se „boji da kada to stigne do Evropskog suda za ljudska prava da će Srbija morati da izmeni taj član Zakona“.

To je moje shvatanje koliko vidim prema onome što postoji kao praksa, opet postoji mogućnost da Evropski sud promeni u nekim slučajevima praksu, ali ja ne vidim nikakve nove razloge u slučaju Srbije“, kazao je Miletić.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Termoelektrane na ugalj na Zapadnom Balkanu zagađuju vazduh šest puta više nego što je dozvoljeno

Beograd, 10. decembar 2019. – Kostolac B najveći je zagađivač sumpor dioksidom (SO2)…