Naslovna Civilno društvo Miletić: Očekujemo 20.000 učesnika iz inostranstva na Europrajdu u Beogradu

Miletić: Očekujemo 20.000 učesnika iz inostranstva na Europrajdu u Beogradu

2 minuta za čitanje
0
184
Goran Miletić

Beograd, 16. jun 2022. – Koordinator „EuroPrajda 2022“ Goran Miletić izjavio je da se na toj LGBT+ manifestaciji, koja će biti održana od 12. do 18. septembra u Beogradu, očekuje dolazak oko 20.000 gostiju iz inostranstva.

Miletić je za TV Nova S kazao da će tim povodom u Beograd doputovati i oko 150 visokih gostiju, uglavnom zvaničnika Evropske unije.

Pripreme za ‘EuroPrajd’ teku odlično i ova manifestacija se može porediti jedino s organizovanjem izbora za najbolju pesmu Evrovizije 2008. godine“, istakao je Miletić.

On je rekao da će pored šetnje velikog broja učesnika ulicama Beograda, u petak i subotu, 16. i 17. septembra u centru Beograda biti održana i dva velika koncerta koja će trajati od sedam sati posle podne do tri ujutro.

Na koncertima će učestvovati lokalni, regionalni i međunarodni izvođači. Njihova imena, kao i imena visokih zvaničnika EU saopštićemo krajem juna“, kazao je Miletić.

Beograd je pre tri godine izabran za domaćina centralne evropske LGBT+ manifestacije, u konkurenciji gradova Barselone, Lisabona i Dablina.

Organizatori očekuju da se kroz „EuroPrajd 2022“ LGBT+ zajednica sa zapadnog Balkana osnaži i reafirmiše promocija evropskih vrednosti i ljudskih prava u Srbiji.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Konkurs za Regionalnu novinarsku nagradu “Srđan Aleksić”

Banjaluka, 23. septembar 2022. – Otvorene su prijave za Regionalnu novinarsku nagrad…