Naslovna Politika Milivojević: Otvaranje medija za kratko vreme doprinosi značajnoj promeni odnosa na političkoj sceni u Srbiji

Milivojević: Otvaranje medija za kratko vreme doprinosi značajnoj promeni odnosa na političkoj sceni u Srbiji

3 minuta za čitanje
0
185
Cvijetin Milivojević

Beograd, 08. novembar 2019. – Politički analitičar Cvijetin Milivojević ocenio je da bi otvaranje vodećih elektronskih medija u Srbiji za kratko vreme doprinelo da se značajno promeni odnos političkoj sceni i oslabilo podršku Aleksandru Vučiću.

Ja vam odgovorno tvrdim – da sa dva meseca otvorenog RTS i oslobođene Televizije Pink – Aleksandar Vučić ne bi mogao da osvoji više od 35 odsto glasova na izborima“, rekao je Milivojević za N1, naglašavajući kako je glavna stvar da se mediji “upristoje“.

On je ocenio da je, ako se gleda ukupno, Srbija već u bojkotu, jer na izbore ne izlazi 50 posto građana.

O prošlonedeljnom incidentu ispred RTS, uoči gostovanja Vučića u emisiji “Upitnik“, Milivojević je rekao da “ako opozicija u nedostatku boljih ideja svake subote šeta do RTS, to ne znači da je RTS glavni problem u Srbiji za sve građane, pa i za opoziciju“.

Ako bismo se zadržali na temi medija, postoje mnoge druge televizije koji su veći problem i za opoziciju i za građane od RTS. To ne abolira javni servis, jer on ne obaveštava u dovoljnoj meri onako kako bi morao po zakonu Srbije, on vrlo često čak i dezinformiše građane, ali za razliku od drugih nekih medija koji imaju veći uticaj, ona ne kriminalizuje i ne linčuje političke protivnike, odnosno svakoga ko ima kritičko mišljenje“, ocenio je Milivojević.

Po njegovom mišljenju, postoje veći problemi na koje opozicija treba da ukaže.

Ja razumem da je njima najbliže da prošetaju do Takovske ulice (do RTS-a), ali ako želite da usmerite pažnju građana od kojih apelujete da se priključe vašim protestima, onda morate naći neke druge adrese, koje su u ovom trenutku po meni veći problem od zgrade RTS“, rekao je Milivojević za N1.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Mališić: Vanredno stanje je bilo Meka za lansiranje lažnih vesti

Beograd, 26. maj 2020. – Mada je centralizacija informacija uvedena, pa suspendovana…