Naslovna Društvo Minić: Da li postoji stvarna politička volja za depolitizaciju upravljanja javnim preduzećima?

Minić: Da li postoji stvarna politička volja za depolitizaciju upravljanja javnim preduzećima?

3 minuta za čitanje
0
675

Beograd, 05. maj 2017. – Saradnik organizacije Transparentnost Srbija Zlatko Minić izjavio je 5. maja da imenovanje Zorana Babića za v.d. direktora Koridora Srbije usred raspisanog konkursa deluje kao politička odluka.

Vlada Srbije je 4. maja za v.d. direktora javnog preduzeća Koridori Srbije imenovala bivšeg šefa poslaničke grupe SNS-a u Skupštini Srbije Zorana Babića. Po novom Zakonu o javnim preduzećima, svi direktori javnih preduzeća trebalo je da budu izabrani do 4. marta ove godine.

"Imenovanje Zorana Babića za v.d. direktora Koridora Srbije usred raspisanog konkursa, a praktično šest i po meseci nakon što je aktuelnom direktoru istekao mandat, prilika je da se ponovo pita da li postoji stvarna politička volja za depolitizaciju upravljanja javnim preduzećima i preduzećima u kojima je država vlasnik", rekao je Minić agenciji Beta.

Minić je podsetio da je prethodni direktor Koridora Dmitar Đurović postavljen u oktobru 2012. godine i da mu je mandat istekao u oktobru 2016.

"Iako se znalo kada mu ističe mandat, konkurs za izbor novog direktora nije raspisan na vreme, već u februaru 2017. godine", kazao je Minić.

Inače, ministаrkа grаđevinаrstvа, sаobrаćаjа i infrаstrukture Zorаnа Mihаjlović izjavila je 4. maja da nije bila zаdovoljnа rаdom dosаdаšnjeg rukovodstvа Koridora Srbije, te da će od novog vršiocа dužnosti direktorа tog preduzeća zahtevati rad i rezultate.

U saopšenju, ministarka je dodala da od Koridora Srbije očekuje da kvalitetno i u dogovorenim rokovima ispune ugovorne obаveze i završe posao.

"Verujem dа je Zorаn Bаbić svestаn odgovornosti koju je preuzeo, а u meni i Ministаrstvu koje vodim, imaće, kаo i njegovi prethodnici, svu potrebnu pomoć i punu podršku dа zаvršimo Koridor 10", reklа je Mihаjlović.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Ustavni sud treba da oceni odredbe Zakona o izvršenju i obezbeđenju

Novi Sad, 12. februar 2020.- Združena akcija „Krov nad glavom“ pokrenuće uskoro pred Ustav…