Naslovna IT Bezbednost na internetu Model pravilnika o bezbednosti IKT sistema

Model pravilnika o bezbednosti IKT sistema

2 minuta za čitanje
0
1,559
novinar

Beograd, 25. februar 2017. (SKGO) – Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) je u cilju pružanja normativne podrške svojim članicama pripremila Model pravilnika o bezbednosti informaciono-komunikacionog sistema grada/opštine/gradske opštine.

Naime, Zakonom o informacionoj bezbednosti je predviđena obaveza za sve Operatore IKT sistema od posebnog značaja da donesu akt o bezbednosti IKT sistema. S obzirom da se pod operatorom IKT sistema podrazumeva pravno lice, organ javne vlasti ili organizaciona jedinica organa javne vlasti koji koristi IKT sistem u okviru obavljanja svoje delatnosti, odnosno poslova iz svoje nadležnosti, ova obaveza se odnosi i na jedinice lokalne samouprave u Republici Srbiji.

Iz SKGO skreću pažnju da je u skladu sa Zakonom rok za donošenje ovog akta 90 dana od donošenja Uredbe o o bližem sadržaju akta o bezbednosti informaciono-komunikacionih sistema od posebnog značaja, načinu provere i sadržaju izveštaja o proveri bezbednosti informaciono-komunikacionih sistema od posebnog značaja, koja je stupila na snagu 2.12.2016.godine, što znači da je krajnji rok za donošenje Pravilnika 1.mart 2017.godine.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Bezbednost na internetu
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Gugl imenovao svog predstavnika u Srbiji

Beograd, 23. maj 2020. – Na inicijativu SHARE fondacije, Poverenik za informacije od…