Naslovna Društvo Moderan video nadzor instaliran u beogradskom Okružnom zatvoru

Moderan video nadzor instaliran u beogradskom Okružnom zatvoru

2 minuta za čitanje
0
337
video nadzor

Beograd, 13. maj 2021. – U Okružnom zatvoru u Beogradu instaliran je moderan video nadzor čime je još više unapređena  bezbednost ove ustanove i lica lišenih slobode, saopštila je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija, uz napomenu da se nastavlja  i sa rekonstrukcijom preostalih blokova.

Nova savremena oprema u najvećoj pritvorskoj jedinica u zemlji, osim bezbednosnog aspekta, važna je i za svakodnevne poslove koji se obavljaju u monitoring centru, koji predstavlja „žilu kucavicu“ ove ustanove, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, monitoring se obavlja isključivo iz bezbednosnih razloga i u skladu sa propisima, bez narušavanja prava na privatnost zaposlenih i lica lišenih slobode, što je pravilo koje se odnosi i na sve druge kazneno-popravne ustanove.

Trenutno se u ovoj pritvorskoj jedinici, koja je najveća i na Balkanu, privode kraju radovi na izgradnji nove prijavnice.

 U planu je da se tokom ove godine započne adaptacija još dva bloka za smeštaj pritvorenih lica čime će zavod uskoro dobiti rekonstruisanih 11 blokova, a sama lica lišena slobode bolje uslove za boravak.

Reč je o jednom u nizu projekata kojim Ministarstvo pravde i Uprava za izvršenje krivičnih sankcija pokazuju svoju posvećenost u ispunjavanju obaveza iz jednog od najzahtevnijih pregovaračkih poglavlja – Poglavlja 23, koje se odnosi na pravosuđe i osnovna prava građana, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Partneri Srbija: Transparentnost u pravosuđu zavisi od pojedinaca

Beograd, 20. septembar 2022. – Na događaju “Korak napred ka boljoj komunikaciji prav…